Muut sivut

lauantai 15. elokuuta 2015

Puomeja

Nyt hävettää. Ihan oikeasti. Monen viikon hiljaisuus. On vain ollut niin kauheasti hommaa ja mietittävää. Nikellä kävi jo eläinlääkärikin, ja valmentaja mietti jo hevosen vihreämmille laitumille lähettämistä. No, nyt kaikki hyvin, Nikke ei ole lähdössä mihinkään. Saatoin kyllä ell:iltä kuulla, että hevosen lihakset ovat melkoisen huonossa kunnossa, kuntoutukseen kuuluu mahd. Pitkiä kävelylenkkejä mäkimaastossa, sekä puomitreeniä, tänään pantiin käytäntöön jälkimmäinen. On muuten tarkoitus lähteä joku päivä toisen hevosen kanssa Pihlajavuoreen (jossa on siis monen kilsan pituiset valaistut, autottomat, hyväpohjaiset, ja kaiken lisäksi vielä mäkiset maastot. Eli siis melko perfecto meille ;))  maastoilemaan. Mutta nyt olisi tarkoitus kertoa teille eilisen puomeista. 
   Menin tallille kaverin kanssa, ja ihan ensin menimme tekemään tehtävää kentälle. Teimme niin, että pitkällä sivulla oli erikseen kaksi kolmen puomin ryhmää, ja toisen pitkän sivun keskellä oli yksi yksittäinen puomi. 
   Nikke tuntui verkan aikana omituiselle, se väisti uralta pois, ja käveli/ravasi todella hitaasti. Välillä sai kuitenkin ihme pyrähdyksiä, ja tuntui, kun jäisi ilmaan roikkumaan. Tämä ongelma korjaantui kyllä hetken päästä, kun hevonen vertyi kunnolla. Tein ensin muutaman ravi-käynti siirtymisen varmistaakseni, että hevonen oli kuulolla. Sen jälkeen tulin yksittäisen puomin ravilla. Odotin, että Nikke olisi kiihdyttänyt ennen/jälkeen puomin, mutta se menikin todella rauhassa. Kulki kyllä pää ylhäällä ja korvat hörössä, mutta puolipidätteet menivät hyvin läpi ja Nikke pysyi todella kivasti hallinnassa. Tulimme sen jälkeen kuusi puomia, niille lähestyessä/välissä tuli vähän kiemurainen ura. Puomien välissä Nikke halusi nostaa vauhtia, mutta reagoi hyvin puolipidätteisiin. Tulin tämän jälkeen muutaman kerran niin, että menin molemmat puomi-tehtävät peräkkäin. Kaarre oli melko tiukka, ja Nikke meinasi alkaa viemään ulos siinä, mutta tämä korjaantui ulkopohkeella-ja ohjalla. Nikke meni todella hyvin, eikä paljon puomit kolahdelleet. 
   Nikellä tuli jossain kohdassa semmoinen ongelma, että se alkoi itse päättämään, että koska alkaa kääntämään puomeille. Tehtiin siinä samalla semmoista "harjoitusta", että käännetään aika eri kohdasta, välillä pidemmältä ja välillä vähän nopeammin. 
   Tultiin vielä laukalla sitä yksittäistä puomia. Olin hieman epävarma, että alkaako Nikke kiihdyttämään, mutta se meni todella rauhassa ja hyvin! 
   Jäi loppujen lopuksi tosi hyvä fiilis, heppa meni tosi kivasti ja rauhassa. Mentiin ehkä kokonaisuudessaan 1h15min. Oli kyllä hikinen tyttö treenin jälkeen, pääsikin pesulle. ;) 

Tyytyväinen ratsastaja <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti