Muut sivut

perjantai 15. tammikuuta 2016

Ja valkoinen oli maa

Viimein saatiin tännekin päin lunta, mikä on hyvä, jopa mahtava juttu. Nikke on ollut kävelytysliikunnalla viimeisen kuukauden, ja on hyvinkin arvattavissa, että sen jälkeen ei hevoselta virtaa puutu.
  On ollut melko hankala Nikkeä liikuttaa, yhtenä päivänä jouduin sen juoksuttamaan, vaikkei kenttä mikään priima ollut... Ihan hyvä, että juoksutin, sillä siinä Nikke pomppi sen verran tasajalkaa ja heitteli pukkeja, että taisi pahimmat virrat tulla pihalle... Kerran se taisi käydä jopa polvillansa, kun riehui niin että meinasi kaatua. :D
   Kokeiltiin edellispäivänä myös meille uutta liikutusmuotoa. Pistin Niken pyöröaitaukseen, otin pitkän narun käteen ja pistin hevosen juoksemaan. Kyseessä on siis irtojuoksutus. Oli Nikestäkin tosi kivaa, riehui ja laukkasi korvat hörössä päristen. Mentiin varmaan tunti, josta ainakin 40 min juostiin. Irtojuoksutus on todella hyvä liikuntakeino, se vahvistaa ratsastajan ja hevosen välistä suhdetta ja siinä saa hevonen purettua virtaa paremmin kuin hyvin. Lisäksi melkein kaikki hevoset tykkää siitä, että ne saa juosta ja pukitella vapaana.
   Nyt on tosiaan satanut lunta reilusti kentälle, mikä taas tarkoittaa sitä, että siinä pystyy tekemään töitä. On varmaan puolitoistakuukautta siitä, kun viimeksi laukkasin Nikellä satulalla, ilman satulaa olen tainnut sen jälkeen laukata kahdesti. Nyt on siis viimeinkin lunta, ja Niken (ja ratsastajan) loma on ohi.
  Sattui kyllä kelit hyvin, sillä Nikke on lihonut hyvin. Ei se vieläkään hyvä ole, mutta selvästi massiivisempi, kuin kuukausi sitten.
  Menoa on myös hidastanut oma nilkkani, jonka satutin aika pahasti pari päivää sitten... Saa nähdä miten se kestää ratsastusta, tai lähinnä nyt jalustinta, jossa nilkka on vääntyneenä.
  Loppuun vielä muutama asia... Ensinnäkin, päivittelin Niken ja minun esittelysivut, käykää katsomassa jos kiinnostaa. Toisekseen, nyt postailen noin joka toinen, tai kolmas päivä, joten tätä blogia ei kannata täysin unohtaa. Ja viimeisenä, minulta voi nyt tilata myös studiokuvia, sekä kuvanmuokkausta, aivan ilmaiseksi tietenkin. Sähköpostiin aadanbannerit@gmail.com voi laittaa kuvia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti