Muut sivut

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Penelope

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin ohimennen, kävimme viime lauantaina kokeilemassa Valkeekoskella 12-v Latvian puoliveristä estetammaa, nimeltä Penelope. Tykkäsin hevosesta ihan älyttömsti, oli tosi kiva! Nyt kerron vähän tarkemmin kyseisestä hevosesta.
  Hoitaessa Penelope seisoi nätisti paikallaan ja katseli kiinnostuneena mitä muut teki. Maneesille taluuttaessa ei rynninyt edellä, mutta käveli silti koko ajan reippaasti vieressä, turpa kiinni kyljessä. Oli kaikenkaikkiaan todella symppis tamma hoitaa ja käsitellä.
   Ratsastaessa alkukäyntien jälkeen otin ravia pääty-ympyrällä ja uralla. Penelopella on tosi tasainen, ja hyvin etenevä raviaskel, jossa on helppo istua. Ravailin hetken kumpaankin suuntaan tehden siirtymisiä ja voltteja. Siirtymiset sai ratsastettua nopeasti, ja Penelope oli herkkä istunnalle, kädelle ja pohkeelle.
   Otin laukkaa pääty-ympyrällä. Laukkaa täytyi noston jälkeen jatkaa sisäpohkeella aktiivisesti. Laukkaa oli todella helppo säädellä ja se oli pyörivää, ihan kuin keinuhevosen selässä olisi istunut. Laukka oli erilainen, kuin Nikellä, joten siinä oli aluksi hankala istua, mutta kun liikkeeseen pääsi mukaan, oli laukka todella miellyttävä.
   Aloitin hypyt 60cm ristikolle, joka oli keskihalkaisijalla. Laukka oli esteelle helposti säädettävissä. Penelopella oli todella vahva imu esteelle, mutta kun piti suusta ja istui satulassa, laukan sai jopa ihan pieneksi.
   Estettä alettiin nostaa pikkuhiljaa pystyksi ja korkeammaksi. Penelopen hyppy oli mukaanvievä ja laakea. Vaikka hyppy tuli kerran ihan pohjaan, ja luulin, että Penelope kieltää, se heitti tyylikkään sateenkaariloikan esteen yli. Myyjä kehuikin, että ei turhista kieltele ja korjaa ratsastajan virheet viimeiseen asti ja antaa virheet anteeksi. Lopussa esteet oli arviolta 70cm-80cm korkeita, ja hyppäsin pientä radanpätkää. Penelope tuli yleensä oikealla laukalla esteeltä alas, jos asiaan muisti kiinnittää huomiota.

Tykkäsin tosiaan ihan älyttömästi Penelopesta ja menen nyt jonain päivänä uudestaan valmentajan kanssa katsomaan. Laitan vielä videon koeratsastukselta, laittakaa kommentteihin miltä näytti meno.


2 kommenttia:

  1. Oikein kivalta näyttää hypyt, olisin vain halunnut nähdä niitä vähän korkeimpia hyppyjä :/ Uskon että teistä tulisi oikein hyvä pari, hevonen näyttää sopivat sinulle tosi hyvin :)

    VastaaPoista