Muut sivut

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Me muutetaan!

Tällä kertaa muuttaa kylläkin hevonen, ei omistaja. :D
    Noin kuukausi sitten, saimme tallilta tiedon, että he vähentävät hevosia ja siksi joutuvat irtisanomaan muutaman hevosen. No, niinhän se menee, viimeisenä tullut lähtee ensimmäisenä, eli 30.6 saimme tiedon, että tallipaikkamme irtisanoutuu 31.8.
   Tätä tietoa seurasi paniikki, turhautuminen ja pelko. Meidän lähettyvillä on kyllä paljon talleja, mutta yksikään minun kulkumatkan päässä oleva ei ole sellainen, johon Wonyn voisi viedä. Toisin sanoen, ei kenttää, ei kunnon tallia, ei esteitä, ei valmennuksia, ei mitään. Mäntässä on kyllä Ratsutila Seppälä, josta meitä kehotettiin kysymään paikkaa, siellä kun sattumalta vaihtuu juuri yrittäjä. Harmi vaan, että meillä ei ole mitään mahdollisuutta ajaa Mänttään joka ikinen päivä ja viettää siellä koko iltaa. Minullehan tämä ei ole mikään ongelma, mutta kun äitini joutuu tulemaan mukaan sisaruksieni kanssa, on kuvio melko mahdoton. Tämän takia olimme päättäneet, että jos tallipaikka lähtee, lähtee hevonen luultavasti myyntiin.


 Onneksi asioilla on tapana järjestyä, niin kävi myös tällä kertaa. Päädyimme siihen lopputulokseen, että saamme homman jotenkin toimimaan Seppälässä. Heti seuraavana päivänä soitimme sinne, ja pääsimme varapaikalle, sillä paikat oli varattu täyteen lähestulkoon samantien, kun uusi yrittäjä saapui. Saimme sitten seuraavana päivänä soiton, että talliin rakennetaan lisää karsinoita. Näin ollen, me saimme paikan syyskuun alusta.
  Otamme luultavasti täyshoitopaikan, eli minun ei tarvitse edes mennä tallille Wonyn vapaapäivinä. Silloin kun sitten menen, minun tarvitsee vain ratsastaa, jolloin aikaa ei kulu niin paljoa. En tiedä, voi jopa olla, että joudun kaavailemaan Wonylle kaksi vapaapäivää viikolle, ja sitten muina päivinä mennä vähän rankemmin.

 
Seppälän ratsutila on kyllä välimatkaa lukuunottamatta ihan paras paikka meille. Se on nyt päässyt vähän huonoon kuntoon, mutta asiaa aletaan korjaamaan heti elokuussa, jolloin syyskuussa paikan pitäisi olla jo parempi. Seppälässä on maneesi, sekä kenttä, joka on kylläkin nyt vähän huonossa kunnossa. Kenttä kunnostetaan, ja maneesin luo tehdään toinen. Esteitä ja estekoristeita on yli oman tarpeen, ja nyt Seppälässä aletaan pitämään vielä enemmän kisoja ja valmennuksia, sekä leirejä, kuin ennen. Ja vielä pisteenä iin päälle, sen lisäksi, että me pääsemme useiden eri valmentajien tunneille, meidän oma valmentaja käy Seppälässä pitämässä valmennuksia aktiivisesti! Ihan paras paikka meille siis!
   Meillä on nyt myös etsinnässä oma koppi, jotta päästään kulkemaan paremmin kisoissa yms. sitten kun sinne päästään. Nyt kun saadaan vielä se satula hommattua, niin me ollaan täysin valmiita kehittymään eteenpäin!


12 kommenttia:

 1. Muutin itse juuri uudelle paikkakunnalle ja sain hevoselleni täydellisen tallipaikan missä viihtyy hevonen ja omistaja. Tuli ilmi että talli kuitenkin lopetetaan joten etsinnässä nyt uusi tallipaikka. Vaatimuksiani olisi ainakin asiallinen ympäristö ja kenttä ja että voisin itse pyöräillä tallille. Lähi täysihoitotalli on puolentunnin matkan päässä missä olisi kyllä mahtavat puitteet mutta vanhenmillani ei ole aikaa kuskata minua sinne joka päivä. Rakastan myös sitä kun saan itse mennä omieni aikataulujeni mukaan tallille ja viettää siellä niin paljon aikaa kun haluan kun ei tarvitse miettiä kyydityksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tasan tuon tunteen... Ärsyttää kyllä, kun nykyinen talli on tosi hyvä, lukuunottamatta maneesin puutetta, ja nyt joudutaan noin kauas. Koitan vain ajatella, että Mäntässä on meille paras paikka kehittyä, vaikka se tarkoittaakin, että en saa viettää tallilla niin paljoa aikaa.

   Poista
 2. Voi että, kuulostaapa hyvältä :D Harmi että talli on niin kaukana.. No, kaikki ei voi olla täydellistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihan paras paikka kehittymisen kannalta, kun mahdollisuus päästä eri valmentajien tunneille ja pääsee treenaamaan kunnolla läpi vuoden. :D

   Poista
 3. Kiva että löytyi hyvä talli, harmi vaan, että se on niin kaukana :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep... Täytyy jotenkin koittaa saada kyydit järjestymään. :/b

   Poista
 4. Oon kyllä samaa mieltä muiden kommentoijien kanssa - hyvä että oikeanlainen tallipaikka löytyi, harmi vaan että se on niin kaukana :|

  Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Harmi että teidät jouduttiin irtosanomaan, mutta onneksi saitte edes tallipaikan sille, vaikka se olisikin kaukana. Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti tämä kuvio ei osoittaudu ihan mahdottomaksi, vaan saataisiin homma toimimaan.

   Poista
 6. Parempi näinkin, kun että taas olisit joutunut luopumaan hevosestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Saatiin onneksi järjestymään!

   Poista