Muut sivut

perjantai 29. heinäkuuta 2016

Se aivan tavallinen postaus

Otsikkoon viitaten, vuorossa on taas aivan tavallinen kuulumispostaus! Olen omituisessa tilanteessa, sillä meillä on tapahtunut vaikka mitä viime päivinä, ja kertoisin siitä mielelläni täällä. Kuitenkin tuntuu, että mikään näistä asioista ei ole niin iso, että sille viitsisi omistaa kokonaista postausta. Ajattelin nyt siis niputtaa näitä tapahtumia yhteen postaukseen, jotta pysytte hieman perässä siitä, mitä meillä tapahtuu.
   Aloitetaan vaikkapa ihan omista kuulumisistani. Minulle kuuluu vaihtelevaa, jos asian näin voisi ilmaista. Välillä kaikki menee aivan loistavasti, välillä taas ahdistaa, eikä mikään onnistu. Pääasiassa minulle kuuluu kuitenkin ihan hyvää. Minulla on ollut juuri sopivasti menoa viime päivinä, ei ole tullut missään nimessä tylsää, mutta ei ole ollut liian kiireinen aikataulu.
  Pari viikkoa sitten olin siis viikonlopun Helsingissä. Reissusta en ole oikein mitään kertonut, ja jos joku ei ole katsonut videota sieltä, tai ei aijo sitä katsoa, voisin hieman avata reissua. Lähdin siskoni kanssa perjantaina, kaksi viikkoa sitten junalla Helsinkiin tätini luokse, palasimme kotiin sunnuntaina. Reissuun mahtui mm. leffakäynti, Lintsi-reissu, kävely kallioisella merenrannalla, sekä tietenkin shoppailu alennusmyynneissä. Tuli taas kartutettua omaa vaate- ja tavaravarastoa ihan kunnolla, jos teiltä löytyy mielenkiintoa, voisin postauksen muodossa tehdä ostosten esittelyn...?   Sitten ehdinkin melkein viikon oleilla kotona, kunnes torstaina lähdin aikaisin aamulla äitini kyydillä Tampereelle, josta sitten menin Julialle. Päivä meni oikeastaan Särkänniemessä, ilta ja alkuyö paljussa lilluessa. Perjantaina sitten aamusta oli taas paljuilun vuoro, sekä nopea Ideapark-reissu, ennen kun lähdin kotiin.


 Ei vitsit, mä niin tykkään näistä kuvista!

   Tämä viikko taasen on kulunut auringossa löhöillessä ja uidessa, tänään iltapäivällä lähden viettämään viikonloppua mökille, samalla kun juhlin serkun synttäreitä. Ensi viikko kuluu näillä näkymin kotona, mutta viikon päästä lähden viettämään toisen serkkuni syntymäpäiväjuhlia... Yhtä juhlaa koko elämä!
  Nyt voidaankin siirtyä Wonyn kuulumisiin. Wonylle kuuluu tällä hetkellä vähän huonoa, mutta viime viikot ovat menneet kyllä todella hyvin! Wony on ollut todella hyvä ratsastaa ja olemme päässeet hyppäämäänkin pariin kertaan! Ensimmäisestä kerrasta kirjoitinkin postauksen, jos et ole lukenut sitä, käyppä vilkaisemassa!
  Viime sunnuntaina tein Wonylla ensimmäistä kertaa ihan oikeasti avotaivutuksia treeninä, niin että tein ihan kunnon tehtävää. Aikaisemmin olen vain koittanut taipuuko Wony niihin, mutta nyt lähdin kokeilemaan ihan kunnolla. Ja eikös siinä vaan niin käynyt, että Wony menee avot laukalla ja ravilla ilman mitään ongelmia! Muutenkin tuona päivänä Wony oli todella hyvä, vaikka oli kuuma.
   Maanantaina oli sitten hyppytreenien vuoro. Niistä en kirjoittele erinnäistä postausta, mentiin sellaista tehtävää, että pääty-ympyrällä oli puomi ja kavaletti ja pitkällä sivulla 6m sarja. Treenit meni paljon paremmin, kuin viimeksi, uskalsin ratsastaa enemmän ja päästiin tekemään paljon enemmän toistoja. Ravissa Wony oli todella hidas (johtui paahtavasta helteestä), laukassa oikeaan tuli tosi hyvin, vasempaankin alkuun, mutta sitten Wony alkoi kuumumaan vähän liikaa ja pakka levisi käsiin. Lopetettiin sitten onnistuneeseen suoritukseen, rauhoittelin hevosen ja lopetin. Jo tällöin Wony oli ehkä ihan hieman epäpuhdas ravissa lopussa, ei siis missään nimessä ontunut, vaan askel enemmänkin "keinahti" aina välillä. Pistettiin kuitenkin pitkän kengitysvälin piikkiin.


   Seuraavana päivänä, eli tiistaina ravailin vaan kentällä ihan rennosti. Siis tosi rennosti. Pyrin ohjaamaan Wonya istunnalla ja äänellä, siinä onnistuen! Wony kulki tosi ´rentona koko ajan, alkukäynnit kävelin ilman jalustimia ja ravissa en kertaakaan ottanut ohjia käteen, vaan pidin toisen käden vapaana ja toisella pidin ohjien päästä kiinni. Meillä oli tosi hauskaa (mikä oli tarkoituskin), olen viime viikkoina alkanut luottaa Wonyyn koko ajan enemmän! Sitten jossakin kohtaa Wony aloitti taas sen keinahtelun, joka pian muuttui epäpuhtaudeksi ja sitä kautta ontumiseksi. Sinä kohtaa tulin alas selästä ja vein Wonyn talliin tarkastettavaksi. Käynnissä ei askeleessa huomannut mitään normaalista poikkeavaa, kaviossa ei ollut mitään, jaloissa ei nestettä ja ne olivat normaalilämpöiset. Kylmäsin sitten molemmat etujalat, miettien mikä ihme nyt on vialla.

 Aina niin edustavia, vai mitä? :D
 
   Wony oli keskiviikon vapaalla, eilen otin sen ihan vaan nopeasti liinan päähän nähdäkseni ontuuko se vielä. Jälleen, käynnissä ei mitään, mutta ravissa kumpaankin suuntaan oikea etujalka oli epäpuhdas. Wony ei varsinaisesti ontunut, eikä ero normaaliin ollut kovin suuri, mutta kyllä epäpuhtauden huomasi. Kyllä me nyt taidetaan pistää tämä liian pitkän kengitysvälin piikkiin, emme ole saaneet kengittäjää, kun meidän kengittäjä on lomalla. Nyt sitten saatiin onneksi Wonylle toinen kengittäjä maanantaille, siihen asti Wony on pakkovapaalla. Toivotaan, että uudet kengät auttaa ja ontuminen, sekä epäpuhtaus häviää.
  Tässä oli meidän viime aikaiset kuulumiset. Ylä-ja alamäkeä on siis ollut, mutta ehkä tästä selvitään! Kertokaa taas mielipidettä ihan vaan tällaisesta kuulumispostauksesta, sekä sitten mitä olette mieltä ostosten esittelystä!

2 kommenttia: