Muut sivut

lauantai 2. heinäkuuta 2016

Vastaukset kysymyksiin

Ensinnäkin, kiitos kaikille, jotka lähetti kysymyksiä minulle! Vastailen näihin nyt ihan vain kirjoittamalla. Pidemmittä puheitta, mennään itse asiaan!

Tavoitteet Wonyn kanssa?

Meidän tavoitteet kisoissa on päästä kisaamaan kunnolla 2-tasolla, esteillä yli metriä ja koulussa HeA. Tämä vaatii paljon työtä, ja aikaa, mutta sinne haluaisin päästä. Pohjalta aloitetaan, tämän vuoden tavoitteet ovat harraste-, tai seurakisat, HeC, tai HeB ja max. 50cm. :D
  Sitten minulla on näitä tavoitteita, jotka ovat vielä vähän kauempana, kuten vuosittain Savonlinnassa järjestettävissä Opera Games-kisoissa, tai UB Horse Showssa kilpaileminen. En halua sanoa, että nuo tavoitteet ovat mahdottomia, sillä haluan pitää mielen avoinna, ja uskoa, että mikä vain on mahdollista, riippuen siitä kuinka paljon töitä olen valmis tekemään. Katsotaan, missä viiden vuoden päästä ollaan!

Mikä tekee ratsastuksesta kiehtovan lajin?

Tähän on monta vastausta. Yhtenä tekijänä on se, että koskaan ei voi olla täydellinen. Aina voi tehdä vähän siistimmin, hypätä vähän isompaa, luottaa hevoseen vähän enemmän, oppia vähän lisää. Se motivoi jatkamaan.
  Lisäksi minua kiehtoo suuresti se, että kaksi täysin eri lajia, jotka eivät edes puhu samaa kieltä, voivat luottaa toisiinsa niin suuresti. Kuinka pieni, hento ihminen ja 500kg eläin sulautuu yhdeksi.
  Rakastan myös nähdä tuloksen, mikä syntyy ajan kuluessa. Kun voi nähdä eron verrattuna kahden vuoden takaiseen ratsastuskuvaan. Kun hevonen nukkuu pää sylissäsi täysin rauhallisena, sinuun luottaen, ja yhtäkkiä muistat, kuinka se vuosi sitten juoksi sinua karkuun korvat luimussa, peläten. Muutos, se jos mikä on minusta kiehtovaa.

Kuinka usein käyt tallilla?

Ainakin kerran päivässä, joskus lomalla, tai viikonloppuna kahdesti tai useammin, jos olen tekemässä talleja, tai muuta vastaavaa. Tietenkin välillä on päiviä, kun en pääse tallille. Yleensä siis kerran päivässä.

Miksi juuri Wony oli sopiva hevonen sinulle?

Oih ja voih, tästä voisi kirjoittaa vaikka kokonaisen postauksen, näin oli tarkoitus! Mutta tiivistettynä, rakastuin sen luonteeseen ja ratsastettavuuteen, liikkeisiin ja siihen, miten se yritti miellyttää ratsastajaa. Pidin myös siitä, kun selässä oikeasti joutuu töihin, eikä Wonylla voi vain matkustaa. Lisäksi tiesin, että Wony voi opettaa minulle paljon, ja se on todella osaava. Mutta tästä tulossa siis oikeasti iso postaus jossakin kohtaa. :)Muuttuisiko elämäsi, jos nyt lopettaisit bloggaamisen?

Vaikka minulla ei ole suurta lukija joukkoa, minulle ei satele yhteistyötarjouksia ja en taloudellisesti hyödy blogistani mitenkään, uskallan sanoa, että kyllä, kyllä se muuttuisi. Olen niin tottunut siihen, että suunnittelen postauksia, raahaan kameraa mukana ja otan kuvia, sekä kehittelen arkisista asioista jotakin kirjoitettavaa, että elämäni tuntuisi varmasti melko tyhjältä ilman blogia. Rakastan myös kirjoittamista, ja kirjoittaminen on minulle todella tärkeä tapa purkaa tunteitani, ja koska blogi on kappaleiden ohella ainoa asia, mitä ehdin kirjoittaa, blogin mukana kuolisi luultavasti suuri osa harrastuksestani. Eli vastaukseni on kyllä.

Mitä tavoittelet ratsastajana?

Hmm... Tähän on niin monta eri tapaa vastata. Osa minusta tavoittelee kisoja, treeniä ja kehittymistä, osa haluaa vain syventää luottamusta ja ystävyyttä Wonyyn, tai siihen hevoseen joka minulla on. Tavoittelen kehitystä, edistystä, taitoa. Tavoittelen "isoja" luokkia, kilpailuja. Mutta tavoittelen myös oikeasti syvää ystävyyttä, luottamusta. Tavoittelen sitä, että voin itkeä, tai nauraa hevoseni luona, voin puhua sille, niin oudolta kun se kuulostaakin. Mutta ehkä virallisesti ratsastajana tavoittelen kisoja ja muuta vastaavaa, haavoittuvana ihmisenä taas ystävyyttä ja luottoa. Ehkä omituinen jaottelu, mutta näin minä näen asian. :D

Mikä on korkein hyppäämäsi este?

Yksittäisenä, vähän päälle metri (100cm-110cm).

Mikä on ollut korkein hevonen, jolla olet ratsastanut?

Varmaankin isäni vanha hevonen Pomme, joka on vilahtanut blogissakin pariin kertaan, ja joka laukkaa nyt valitettavasti jo vihreillä niityillä. Pomme oli entinen estehevonen, jolla kilpailtiin oikeasti isoja luokkia, kunnes jalka ei enää kestänyt. Korkeutta Pommelta löytyi yli 175cm.


Entä pienin?

Joku shettis, jolla olen mennyt. En tiedä kumpi on pienempi, entinen liikutusponini Daisy, joka oli tämän blogin päätähti ihan blogin alkuaikoina, vaiko Kohinoor, pieni, pippurinen tuntsari Kivitallilla, jolla ratsastin monesti ensimmäisellä leirilläni.

Miksi aloitit bloggaamisen?

Ensimmäisen blogini perustin jo monia vuosia sitten, sinne laitoin lähinnä leipomisreseptejä, sillä se oli leivontablogi. Tämän olen kyllä jo aikoja sitten poistanut. Toisen blogini, uimahyppyblogin perustin, sillä halusin kirjoittaa harrastuksestani, josta kukaan muu ei kirjoittanut. Tämäkin blogi on poistunut toimestani jo aikoja sitten, olen pahoillani, ette pääse lukemaan Aada 9v kirjoituksia. :D
   Nykyisen blogini perustin, sillä kirjoittaminen oli jo silloin tärkeä osa elämääni, ja halusin jakaa tekstejäni muille. Nyt kirjoittaminen on minulle entistä tärkeämpää, ja uskon, että tekstini on hieman parempaa, kuin reilu 150 postausta sitten.

Mikä on kallein omistamasi ratsastusvaruste?
Omista varusteistani, ei hevosen, niin varmaankin kypärä, tai saappaat. Uskon, että näistä kypärä vie kyllä voiton.

Lempijäätelösi?

Voi apua! Sellaisista jäätelöpalloista mitä saa kesällä kojuista, niin varmaan joku keksi-, tai Oreojäätelö. Tai sitten mango! Se on ihan parasta, jotenkin tosi raikas.
  Muista jäätelöistä varmaan Ben and Jerry´sin Cinnamon buns tai Blondie Brownie.


Millainen olisit itse hevosena/ponina?

Olisin 100% uniikki. Minussa olisi yhdistettynä ison estehevosen korkeus, treenimotivaatio, ja rakkaus hypätä, sekä pienen Shetlanninponin itsepäisyys. Silti haluaisin miellyttää ratsastajaani kaikin tavoin, ja mennä kovaa ja korkealta. Niin, ja en tietenkään olisi mikään helppo ratsastettava. Jos ratsastajan touhu menisi liikaa matkustamiseksi, minä kyllä ystävällisesti muistuttaisin asiasta. Enkä missään nimessä sopisi ratsastuskouluun, olisin oikea kisatykki! :D Tämä oli muuten tosi hauska kysymys, pointsit siitä!

Mikä olisi unelmiesi hevonen?

Unelmieni hevonen olisi reilu 165cm korkea KWPN ruuna, tai tamma. Paras ikä olisi 8-13 vuoden välillä. Hevonen osaisi väh. HeA asiat ja hyppäisi ratana 130cm. Hevosen pitäisi rakastaa hyppäämistä, mutta se ei saisi kuumua täysin hallitsettomaksi, innostua täytyy tietenkin! Ratsastaessa ei olisi unelmieni hevonen mikään tuntipuksu, vaan selässä joutuisi tekemään töitä. Hevosen täytyisi antaa ratsastajan virheet anteeksi, ja miellyttää ratsastajaa parhaansa mukaan.
   Luonteen täytyisi olla 10+, sellainen kiltti, huomiota rakastava hevonen olisi ihana. Värillä ei minulla ole niin väliä, mutta voin nyt sanoa, että jos väri olisi punaruunikko, se olisi Wony.

Mikä on ollut pahin tippumisesi?

Vuosi sitten äitienpäivänä olin koeratsastamassa vanhaa estehevosta maneesissa, hevonen kuumui liikaa, en saanut laukkaa alas, jouduin käyttämään seinää apuna, hevonen pysähtyi, minä en. Tai no, tietenkin se seinä minut pysäytti, kun pääni tervehti maneesin seinää. Tai no kypärä onneksi, muuten en olisi kirjoittamassa tätä postausta.
  Kypärä maassa palasina, makasin tajuttomana puoli minuuttia, sen jälkeen olin ihan sekaisin, täydellinen muistinmenetys (en muistanut päivää, vuotta, vuodenaikaa, ja muistini kesti sen aikaa, että luettelin kaikkien autossa istuvien ihmisten nimet, kysyin: "Kuoleks mä?", jonka jälkeen aloitin saman alusta, koska unohdin jo sanoneeni sen). Siitä sitten sairaalaan, siellä yö, diagnoosina vakava aivotärähdys, eli lievä aivovamma, yö sairaalassa, seuraava päivä vapaata, liikuntakieltoa viikko. Olisi voinut käydä paljon pahemminkin, ilman kypärää olisin kuollut. Onnettomuudesta tarkemmin täällä.


Käytätkö kannuksia? Jos käytät, mitä?

Nikellä käytin, Wonylla en, se ei niitä tosiaankaan tarvitse! Nikellä käytin ihan tavallisia, lyhyitä nuppipäisiä kannuksia.

Millä luokalla olet?

Menen syksyllä kahdeksannelle luokalle.

Mitä harrastat?

Ratsastusta, lenkkeilyä, kirjoittamista, piirtämistä, laulamista ja soittamista. Tai no, osaan soinnut kitaralla, ukulelella ja pianolla, eli osaan säestää niillä. Lisäksi venyttelen päivittäin ja teen ihan perus lihaskuntoliikkeet. Harrastaisin varmasti vielä myös uimahyppyä, mutta se ei vuosi sitten tapahtuneen muuton takia ole enää mahdollista, niin rakas laji kun se minulle olikin. Ainoa laji, mistä oikeasti tuli minulle melkein yhtä tärkeä, kuin ratsastus. Melkein.

Mikä on sinun lempikouluaine?
Aika pitkälti taideaineet ja kielet. Liikunta, musiikki, köksä, äikkä, enkku, ruotsi... Ehkä ne on sellaiset suosikit. Oikeastaan melkein kaikki aineet on ihan okei, on yksi aine jota en oikeasti voi sietää, ja se on kässä. En ole ikinä ollut hyvä siinä, sillä voi olla jotain tekemistä asian kanssa.

Kuinka pitkä olet?

176cm kuukausi sitten, eli melko pitkä siihen nähden, että olen syntynyt vasta 2003.

Mitä haluaisit muuttaa ulkonäössäsi ja luonteessasi?
Ulkonäössäni haluaisin muuttaa sen, että akne häviäisi naamastani lopullisesti. Kärsin pahasta aknesta, ja on tosi hankalaa, kun välillä saattaa mennä monta kuukautta, että naama pysyy hyvässä kunnossa, ja sitten akne taas räjähtää yhtäkkiä kasvoilleni.
  Luonteessani haluaisin muuttaa... Hmm... Toisaalta en haluaisi muuttaa minun luonteestani mitään, sillä juuri ne huonotkin asiat tekevät minusta minut, ja jos ne otettaisiin minusta pois, olisin joku muu. En olisi enää minä. Mutta, luonteessani on kyllä asioita, jotka saavat muut joskus raivon partaalle, kuten se, että olen ehkä maailman itsepäisin henkilö. Niin, ja väittelen ihan jokaisesta asiasta. Ja puhun paljon. Ja olen joskus ehkä ihan vähän ylimielinen, tai itsekeskeinen. Niin ja minulla on myös melko vaihtelevat mielialat, ja ihmiset eivät aina pysy jutuissani mukana. Ja olen tosi säikky. Oikeasti, tosi, tosi säikky. Ja ehkä vähän hyväuskoinen. Ja minulla on tosi lyhyt pinna, ärsyynnyn melko helposti. Ja joskus ihmisiä ärsyttää se, että pidän mielen avoinna ja en mielelläni sano, että jokin asia on mahdoton. Lisäksi, minulla on todella korkeat tavoitteet ja vaatimukset itselleni. Ja pyrin aina täydellisyyteen, olen perfektionisti. Ja olen toisaalta melko pessimistinen ihminen. Että kyllä näitä huonoja luonteenpiirteitä löytyy, uskon, että olisin hieman helpommin siedettävä henkilö, jos luonnettani muuttaisi hieman. :D

Pelkäätkö mitään?

Jos tässä nyt tarkoitetaan ihan sellaisia arkipäiväisiä juttuja, niin kyllä. Hämähäkkejä, korkeita-, ja ahtaita paikkoja ja lääkäreitä.

Mitä kautta löysit Wonyn?

Hevostalli.net on se juttu. :D

Oletko enemmän koulu-, vai esteratsastaja?

Tietenkin koulua tulee ratsastettua paljon enemmän, mutta esteet on se mun juttu, kaikista takaiskuista huolimatta. Esteratsastus on se laji, jossa haluan oikeasti kehittyä ja kisata, ja jonka eteen olen valmis tekemään töitä.

Onko hevosesi koulu-, vai estehevonen?

Tähän on paha vastata. Wony on kyllä taitava molemmissa, menee koulussa VaB ja hyppää 130cm ratoja, mutta se on ratsastettavuudeltaan sellainen, että se on vähän hankala kouluradoille. Uskon, että nyt kun vaan löydetään sopiva satula, ja kuolain, niin esteet ovat Wonylla paljon helpompia. Lisäksi Wonylla on kisattu pääasiassa vain esteillä, ja estehevosena se minulle myytiin, joten sanoisin, että este.

 

Kauan olet ratsastanut?

Aktiivisia vuosia on pian takana seitsemän.

Mitä tekisit jos joutuisit lopettamaan ratsastuksen?

Apua! Varmaankin keskittyisin enemmän johonkin muuhun harrastukseeni. Varmaankin piirtäisin paljon enemmän, ja yrittäisin kehittää lauluääntäni, tai opetella soittamaan vielä "yhtä" soitinta. :D Olisi myös aika siistiä aloittaa uimahyppy uudestaan muuton jälkeen, se olisi kyllä melko mahdotonta... Täytyisi ajaa tunti suuntaansa Tampereelle kolmesti viikossa... Voi myös olla, että venyttelisin ja juoksisin enemmän. Tai sitten vain koittaisin saada keskiarvon ihan sinne kymppiin asti ja tekisin kouluhommia päivät pitkät. Ehkä kavereitakin näkisi enemmän. Tekisin siis luultavasti asioita, joista pidän, mutta joille ei kunnolla ole aikaa hevosen kanssa. Silti, en halua edes ajatella tätä, tylsistyisin luultavasti kuoliaaksi. :D

Tykkäätkö raveista?

Ravit eivät ehkä ole ihan minun juttu, en siis niitä mitenkään seuraa, tai katso. En kuitenkaan ole raveja vastaan sen kummallisemmin, ei ole vain ihan minun laji. Mutta jos tulee mahdollisuus lähteä katsomaan raveja ihan oikeasti, niin totta kai menen, jos saan sen järjestettyä!

Oletko harrastanut mitään muuta, kuin ratsastusta?

Voi kyllä olen! Pienempänä tanssin muutaman vuoden, harrastin judoa (:D) ehkä kaksi kautta, eli vuoden, suunnistin ehkä kolme vuotta, olin myös cheerleader useamman vuoden ajan. Nuo kaikki olivat sellaisia, joista en niin välittänyt ja jotka lopetin jo muutaman vuoden jälkeen.
   Näiden lisäksi olen uinut käytännössä koko elämäni. Aloitin jonkun perus uimakoulun Kalevan uimahallissa ihan pienenä, jatkoin kilpauintiin kun olin 5. Harrastin kilpauintia 11-vuotiaaksi asti, ennen sitä kilpailin oikeasti isoissa kisoissa Suomessa. Lopetin uinnin sen takia, että lopahti vähän mielenkiinto ja treenejä oli ihan liikaa, niitä oli meinaan helposti 7 kertaa viikossa. 
  Samoihin aikoihin kun lopetin uinnin, aloitin uimahypyn, josta mainitsinkin jo aikaisemmin. Tuntui, että se oli ainoa laji, jossa olin oikeasti hyvä, ja jossa pärjäsin. Tämän jouduin lopettamaan muuton takia. 


 Tässä oli kaikki kysymykset tältä erää! Katsotaan milloin pistetään seuraavan kerran kysymyspostaus pystyyn.

9 kommenttia:

 1. Aikamoinen aktiivi olet jo ehtinyt olemaan. Ukki ei ole tainnut moiseen lajirunsauteen ennättää koko elämänsä aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä paria lajia tultu kokeiltua. :D

   Poista
 2. Kivoja vastauksia! Taidettiin kyllä tosiaan olla samassa kilpauintiryhmässä sillon kauan sitten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistan kyllä, taidettiin vieläpä olla melko hyviä kavereita. :D

   Poista
 3. Mikä hevonen allasi on "Kannus-kysymyken" yläpuolella? Se on hyvä kuva ja nätto heppa! Onko Wony?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole Wony, kuvassa on Lassi. Juuri häneltä tipuin silloin reilu vuosi sitten ja häntä ratsastin koko kevään aikeensa ostaa se. Ihan hyvä vaan, että homma ei lähtenyt toimimaan. :D

   Poista
  2. Aivan. Onko puoliverinen? Nättii yksilö!

   Poista
  3. Ranskalainen puoliverinen. :)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista