Muut sivut

keskiviikko 10. elokuuta 2016

No voi mysteeri sentään

Viime päivinä on tapahtunut melko paljon asioita ja ajattelin nyt avata blogin puolelle hieman viime päivien tapahtumia. Näistä tämä isoin onkin oikeastaan asia, josta en ole blogin puolella sanonut mitään, instagramissa olen kyllä maininnut tästä. Meidät muuten löytää nimellä @teamrouhiainen, sinne päivittelen kuulumisia usein hieman enemmän reaaliajassa, kuten tälläkin kertaa tein. Nyt on tilanne meillä kuitenkin muuttunut (taas), joten ihan hyvä aika avata tapahtumia tänne.
  Mainitsin reilu viikko sitten täällä, että Wony ontui ilman mitään näkyvää syytä. Tällöin myös mainitsin, että se pistettiin liian pitkän kengitysvälin piikkiin, vaikka ongelmahan ei loppujen lopuksi johtunut siitä lainkaan.
  Wony oli sitten oikeastaan tekemättä mitään tiistaista viime viikon maanantaihin, jolloin saimme kengittäjän W:lle. W sai uudet kengät, sekä maanantain vapaaksi. Tiistaina juoksutin taas W:n, jolloin Wony oli jäykkä, mutta ei sen kummemmin epäpuhdas. Huokaistiin jo helpotuksesta, ennen kun tämä mysteeri alkoi kasvamaan,
   Viikko sitten keskiviikkona juoksutin W:n jälleen. Ja yllätys yllätys, eikös oikea etujalka ontunut taas ihan kunnolla! Äkkiä vaan hevonen talliin ja pikapalaveri tallilaisten kanssa. Seuraavana päivänä soiteltiinkin sitten eläinlääkäriä paikalle katsomaan Wonyn jalkaa, ell saatiin perjantaiksi.
   Perjantaina sitten ell katsoi W:n jalan päätyen siihen tulokseen, että 85% varmuudella W:llä on kavion ulkoreunassa paise. Meillä sattui juuri olemaan meidän vakkarikengittäjä tallilla, jolla onneksi oli aikaa ottaa kenkä pois ja katsoa kaviota eläinlääkärin kanssa.

 W sai oikein tyttöjen värisen tossun jalkaan. <3


   Wonylle pistettiin sitten siis haude jalkaan ja W jätettiin sisälle karsinaan viikonlopuksi. Sunnuntaina vaihdoin hauteen, sillä olin lauantain serkkuni synttäreillä Tampereella. Maanantaina Wonylle oli rajattu todella pieni alue yhdestä tarhasta, mikä oli todella kiva juttu, sillä W pääsi silloin edes vähän pihalle.
   Maanantaina kengittäjä tulikin katsomaan jalkaa uudestaan. Tällöin lyötiinkin useampi viisas pää yhteen, sillä mukana pohtimassa oli myös pari meidän tallilaista, minun ja kengittäjän lisäksi. Meitä mietitytti se, että Wonyn "oireet" eivät sinänsä vastaa kaviopaisetta, sillä kaviopulssi ei ole kohonnut, eikä kavio ole lämmin. W ei myöskään ole kolmijalkainen, vaan pystyy varaamaan painoa jalalle aivan hyvin ja liikkuu kuitenkin mielellään. Lisäksi kaviopaiseen olisi pitänyt jo puhjeta, sillä W oli ollut epäpuhdas jo pari viikkoa.
   Kengittäjä katsoi jo aikaisemmin sitä, että Wonyn antura on todella ohut, sitä sai painettua peukalolla niin, että se antoi periksi. Nyt hän sitten mietti, että arkominen voi johtua ihan vain siitä, mietimme että ongelma voisi ratketa pohjallisella kengän ja kavion välissä. Tuumasta toimeen, pian Wonylla olikin uusi kenkä jalassa ja suitset päässä. Kävimme siinä kohtaa pyörittelemässä W:tä kentällä, jolloin Wony kulemma näytti jäykältä, mikä ei ole ihmekään "loman" jälkeen, mutta ei epäpuhtaalta. Iloittiin taas jo sitä, että ongelma on ratkennut.


   Elämällä ei ole kuitenkaan ole tapana olla helppoa, ja eilen kun otin Wonyn taas liinaan (sen jälken kun se oli juossut ympäri laidunta vaikka kuinka kovaa), W oli taas epäpuhdas. Tällä kertaa W ei ontunut, mutta ravissa selkeästi arkoi jalkaa. Tänään soitellaan siis taas eläinlääkärille.
  Eilinen päivä meni minun osalta Tampereella metsästäessä uutta kalenteria, penaalia, vihkoa, sekä uuden suosikkikirjasarjani toista osaa (löysin kaikki <3). Löysin myös ihanan, vähän löysän tummansinisen paidan, joka on todella mukava päällä.
  Tänään sitten alkoikin jo koulu, aamulla oli täysi paniikki päällä. En tiedä mistä johtuu, että koulun alku on minulle aina niin iso juttu. No, olen nyt virallisesti kahdeksannella luokalla ja huomenna mennäänkin jo ihan lukujärjestyksen mukaan, eli koulu alkaa kunnolla. No, onhan tämä eka viikko aina ihan kevyt, mutta kuitenkin. ;D
  Paljon on siis tapahtunut, nyt vain toivotaan että Wonyn jalka saadaan pian kunton!
 
  

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti jalka paranee nopeasti! Ja tsemppiä kouluun, muttei liikaa paineita :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kiitos, yritän muistaa pitää homman sopivan rentona! :D

   Poista
 2. Hei!
  Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
  Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
  https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

  Kiitos avusta!
  – Tiia Valtonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kävin vastaamassa kyselyysi ja osallistuin arvontaan, toivottavasti minusta oli apua!

   Poista