Muut sivut

keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Kun mikään ei onnistu

Voin rehellisesti sanottuna myöntää, että joskus päässäni pyörii vain yksi ajatus, kun teen Wonyn kanssa töitä: "Mitä hittoo mä edes yritän?". Joskus tuntuu niin tasan siltä, että mikään ei onnistu, kaikki menee aivan penkin alle. Esimerkkinä tästä toimikoot eilinen valmennus: mistään ei vain tullut yhtään mitään. Juuri nyt minun piti kirjoittaa teille valkasta, mutta en edes viitsi omistaa kokonaista postausta sille, se oli aivan täysi floppi. Pohjanoteeraus.
   Valkka pidettiin alakentällä, jossa emme ole ennen käyneet, tietty tälläkin saattoi olla jotakin vaikutusta asiaan. Mutta ei ehditty ravailla kuin pari kierrosta, ennen kun Wony ilmoitti, että "Kiitti mulle riitti" ja sinkaisi laukkaan. Tämän jälkeen tehtiin hetki käynnissä töitä, jonka jälkeen ravailimme oikeastaan koko loppuajan ympyrällä, tarkoituksena saada W rennoksi ja rauhoittumaan. Loppuun saimme jo oikeastaan ihan hyviä pätkiä, mutta valkka oli silti kokonaisuudessaan melkoista tappelua.
    Kyseessähän oli meidän ensimmäinen valkka Seppälässä, sen piti Inka, jonka valmennuksissa alamme käymään nyt joka toinen tiistai. Inka oli kyllä aivan mahtava valmentaja, osasi neuvoa meitä todella hyvin, oli todella mukava, eikä menettänyt hermojaan meidän kanssa. Lisäksi Inka oli todella kannustava ja lupasi auttaa meitä jatkossakin parhaansa mukaan. Inka kiinnitti myös todella paljon huomiota istuntaan, joka oli todella mahtava juttu!
    Wony on ollut tosiaan aivan päivästä riippuen joko ihan ok, tai sitten kamala. Välillä ollaan vedetty oikeasti jopa ihan hyviä treenejä, mutta sitten seuraavana päivänä tapellaan hampaat irvessä. Tällaista meno on ollut oikeastaan aina meidän saikun lopusta asti, en vain ymmärrä mikä on muuttunut, mikä on vikana. Wonylla on kokoajan loputon määrä energiaa, vaikka sen kuinka liikuttaa ihan loppuun yhtenä päivänä, seuraavana sen akut ovat latautuneet jo huippuunsa ja ylikin. Kaura on vähennetty aivan minimiin ja liikunta on oikeasti rankkaa jokaisena päivänä, paitsi sinä yhtenä vapaana, mutta silti W juoksee tarhassa non-stop rallia. Ja silti sitä virtaa on liikutuksessa aivan liikaa! Argh!
    Olen nyt keskittynyt ihan perusasioihin viimepäivinä. Olen tehnyt käynnissä ja ravissa todella paljon väistöjä, siirtymysiä ja taivutuksia, laukkatyöskentely on ollut lähes kokonaan siirtymisiä. Siirtymisiä, siirtymisiä ja siirtymisiä. Toistoja toistojen perään, hiljaa hyvä tulee. Välillä saadaan jo oikeasti hyviä pätkiä ja monessa asiassa ollaan tultu paljon eteenpäin. Tästä esimerkkeinä mm. harjoitusravi, jossa saadaan tehtyä jo oikeasti töitä, rentous ylipäänsä, sekä pätkittäin peräänannossa kulkeminen. Olen oikeasti käynnissä ja ravissa saanut Wonya liikkumaan oikeinpäin, mikä on todella piristävää! Huomaa, että sitä kehitystäkin on oikeasti tapahtunut.
   Kaikesta tästä huolimatta, minulla on nyt ihan älytön motivaatio ja halu kehittyä ja oppia. Se saattaa johtua siitä, että nyt on oikeasti hyvät mahdollisuudet siihen, paljon osaavia ihmisiä ympärillä, hyvät tilat ja oikeasti mahdollisuus. Nyt sen lisäksi, että alamme käymään Inkan valkoissa, meillä on toinen aivan huikea juttu myös tulossa! Lokakuun alussa pääsemme Wonyn kanssa Elmo Jankarin valmennukseen! Odotan tätä innolla, sillä olen kuullut pelkkää hyvää Elmon opetustavasta, sekä valmennuksista ja uskon, että Elmo osaa auttaa meitä todella paljon!
   Nyt vain toivotaan, että me lähdetään nousemaan täältä ylöspäin tämän motivaatiopuuskan myötä, alan pikkuhiljaa jopa uskomaan siihen, että saatamme jopa päästä joskus esteille. Aikaa se tietty vie, mutta hiljaa hyvä tulee!
   Ja nyt näin vielä loppuun: postaustahti on hiljetynyt huomattavasti ja tämä johtuu useasta asiasta. Ensinnäkin, minulla ei ole kuvia, toisekseen, minulla ei ole aikaa, ja kolmannekseen, minulla ei ole mitään mistä kertoa. Joten nyt postausideoita kehiin, myös hevosiin liittymättömiä, josko täältä vielä noustaisiin!


Ja vielä täysiin asiaan kuulumatta, taivas on ollut jotenkin tosi kiva joka iltana!

3 kommenttia:

 1. Kyllä te vielä nousette! Nimenomaan, hiljaa hyvä tulee. Ne pienetkin edistysaskeleet on edistystä. Kaikki ei aina mene nappiin. Tuo Jankarin valmennus on kyllä hieno juttu!😍 Kaikkea hyvää sinullr ja Wonylle myös!

  ajatukset-sanoiksi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Olisiko sittenkin niin että wony on vain vääränlainen sinulle.. Teksteistäsi saa sellaisen kuvan että teillä ei ole niitä hyviä hetkiä juuri lainkaan mitä pitäisi harrastaessa olla enemmän kuin niitä huonoja :/ Edes olympiaratsastaja ei sitä voi korjata ainakaan yhdessä valmemnuksessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tietty olla, että Wony ei ole kaikista sopivin hevonen minulle, mutta kun tähän on kerran lähdetty, niin mennään loppuun asti. Ja meillä on niitä hyviäkin päiviä, tänäänkin Wony meni tosi hyvin, kun onnistuin tajuamaan mikä oli pielessä, mikä luultavasti on ollut koko ajan pielessä. Ja näillä näkymin Elmon valkat eivät jää siihen yhteen kertaan, vaan parin viikon päästä pääsemme kahteen valkkaan (la ja su), tämän jälkeen Elmo ilmeisesti alkaa käymään säännöllisesti valmentamassa tallillamme. Nyt pääsemme muutenkin pitkästä aikaa valmentautumaan kunnolla ja säännöllisesti, eiköhän ne ongelmat tästä ratkea.

   Poista