Muut sivut

torstai 1. syyskuuta 2016

Uusi alku

Eilen koitti se päivä, jota ollaan suunniteltu ja kaavailtu kesäkuusta asti- toisinsanoen päivä, kun meidän koitti viimein aika vaihtaa maisemaa, vaihtaa tallia. Muuttaa.


Keskiviikkona lastattiin W koppiin ja lähdettiin ajamaan kohti Mänttää. Tätä ennen Wony pisti kylläkin ihan kunnon show'n pystyyn, säikäytti kyllä kaikki taas ihan kunnolla. Otin W:n käytävälle, jotta saisin harjailtua vielä viimeiset pölyt hevosesta irti ja laitettua kuljetussuojat jalkoihin. W seisoi käytävällä, kunnes yhtäkkiä heitti päänsä ylös, kiskoi riimunsa rikki, pyllähti käytävälle ja lähti pinkomaan tallista pihalle, ilman mitään varusteita. Lähdettiin sitten kaikkien tallilla olevien ihmisten kanssa metsästämään hevosta, joka sitten onneksi saatiin kiinni laitumen vierestä.
   Nyt täytyy vain tehdä kaikki mahdollinen hoito karsinassa, tammalle varsinkin kehittyy vetopaniikki todella helposti ja jos niin käy... Sitten ei kellään enää ole hauskaa! Mutta saatiin siis lastattua W todella nopeasti, matka meni hyvin, eikä Wony pöllöillyt mitään turhaa perillä. Taluuttelin Wonya hetken pihapiirissä, näytin maneesin, kentät, yms. W pääsi sitten vielä hetkeksi tarhaan, kun kannoin tavaroita sisälle. Otinkin Wonyn sitten hieman normaalia aikaisemmin sisälle, W käyttäytyi koko ajan todella hyvin ja pystyin lähtemään kotiin hyvin mielin.


    Tänään tallilla juoksutin W:n, mikä osoittautui hyväksi päätökseksi. Mietin pitkään, ratsastaisinko jo tänään, mutta päätin kuitenkin juoksuttaa, kun Wonylla oli vapaapäiväkin eilen. Wony käveli alkukäynnit nätisti, kun kävelin vierellä, mutta kun sitten päästin Wonyn pitkään liinaan, piru oli irti. En ehtinyt edes liinaa oikoa, kun W heitti takapään ilmaan ja lähti laukkaamaan hillitöntä vauhtia eteenpäin. Koitin siinä sitten vähän kerrallaan saada Wonya rauhoittumaan ja pakkaa kasaan, oli melko pelottavaa, kun uuden kentän hiekka oli vielä melko pehmeää ja Wonylla luisti takajalat alta. Ihan kiitettävän ajan Wonya juoksutin kentällä ja kun W viimeinkin rauhoittui, neiti oli aivan hiessä. Kuulinkin sitten jälkeenpäin, että W oli vetänyt ihan kunnon rallia tarhassaan pitkin päivää! Tallissa käyttäydyttiin taas aivan moitteettomasti, Wony keräili kehuja seistessään nättinä, pää pihalla luukusta karsinassaan. Huoh!
   Itse talli on kyllä aivan mahtava! Yksäripuoli on todella siisti, homma pelaa, ihmiset ovat ystävällisiä ja kentät ja maneesi ovat hyvässä kunnossa. Nyt kunhan Wony rauhoittuu, päästään kunnolla käyttämään kaikkia herkkuja, joihin kuuluu myös mm. valmennukset, kisat, sekä hyvät maastot!
   Nythän meille tulee tallille tiistaina satula-auto, toivotaan että sieltä löytyy meille estesatula!

2 kommenttia:

 1. No teillä ei ole ainakaan vauhtia puuttunut :D Meillä oli vähän samanlainen tilanne tuossa keskiviikkona kun vaihdettiin tallia, mun tamma pääsi nimittäin kans karkuun :D Onnea uuteen kotiin! :)

  my-finest.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, vauhtia oli vähän liikaakin! Haha! :D Kiitos paljon!

   Poista