Muut sivut

perjantai 28. lokakuuta 2016

Estetreeniä viikkojen varrelta

Nyt on jäänyt kertomatta monet estetreenit! Johtuen varmaankin siitä, että en ole saanut kuva-, tai videomateriaalia  ja sitten kun taas sain, en saanut sitä toimimaan! Mutta nyt vuorossa on yhteenveto parin viikon estetreeneistä.

Aloitetaan jo kahden viikon takaisesta valkasta! En muista tästä enää paljoa muuta kuin sen, että Wony meni tosi kivasti ja tunnilla tehtiin suhteutettuja linjoja ja loppuun hypättiin muutama rata. Tällöin keskityttiin lähinnä puomeihin ja pikkuesteisiin, sekä siihen että tulimme jopa liioitellun pienellä laukalla sisään ja Wony pysyi koko ajan hyvin kontrollissa.
  Tältä tunnilta sain siis alla olevan videon, mutta sen kanssa sitten tuli yhtä ja toista ongelmaa... Puhelin ei suostunut siirtämään valmista koostetta koneelle sitten millään, joten loppujen lopuksi päädyin tänään pakon edessä lataamaan videon suoraan puhelimesta Youtubeen. Tästä seurauksena tietenkin siis se, että laatu on suoraan sanottuna peruna.Tuon viikon lauantaina hypimme itsenäisesti. Teimme suhteutettuja, sekä melko tiukkoja teitä. Wony meni tuolloinkin ensin ihan hyvin, mutta sitten tuli yksi huono hyppy ja sit läks! Aika kovaa painettiin puolitoista kierrosta maneesia ympäri, mutta lopulta hevonen pysähtyi, vaikka välillä alkoi kuski sitä jo epäilemäänkin. Loppuun tultiin vielä ravilla sisään, jolloin tuli ihan hyvin ja ongelmitta.

Sitten mennään tästä taas eteenpäin seuraavan viikon tiistaihin ja oli taas hyppiksen vuoro. Tällöin oli vuorossa rataharjoitukset! Näistäkin muistan oikeastaan vain sen, että Wony oli ihan hyvin kuulolla koko ajan ja hypyt olivat ihan kivoja. Tultiin esteille pääasiassa ravilla, koska Wonylla alkaa keittämään ihan kunnolla radalla, esteiden välissä annoin sitten laukata, samoin kuin esim. suhteutetun välit.

Ja näin päästäänkin tämän viikon tiistaihin, jolloin oli viimeisin estevalkka, jossa ratsastin itse Wonylla. Ja... No, mitäköhän tähän edes sanoisi. Sanottaisiinko vaikka nyt niin, että se oli floppi. Suuri, kamala takaisku. Wony ei kuunnellut yhtäkään pidättävää apua, juoksi vain eteenpäin. Oikeasti tuolloin ei tullut yhtään mistään mitään, tunti meni siinä, että ravasimme puomien yli ja kävelimme ympyrällä. Wony oli niin täynnä energiaa, että meinasi räjähtää, eikä sille ollut mitään selvää syytä. Olin liikuttanut Wonyn rankasti kahtena edellisenä päivänä ja se oli liikkunut todella hyvin, säässä eikä maneesissa ollut mitään ihmeellistä. Tuon tunnin jälkeen olin vain niin vihainen ja pettynyt, että oli oikeasti itku lähellä. Olin myös noin viitisen minuuttia vahvasti sitä mieltä, että minun esteurani oli sitten tässä, kunnes päätin nostaa leuan kohti uusia seikkailuja. Ei kehitystä ilman takaiskuja, niinhän?

Torstaina meidän tallinomistaja hyppäsi Wonylla vähän isompia omalla tunnillaan ja minä olin vain katsomon puolella. Wony oli ilmeisesti mennyt ihan hyvin alun vaikeuksien jälkeen, vaikka se menikin kovaa Wonymaiseen tyyliin. Tallimme omistaja sanoi, että Wony on todella hankala ja istunnalle herkkä hevonen ja en sen kanssa ihan hetkeen radoille pääse. Kuitenkin jos teen töitä, töitä ja vielä kerran lisää töitä, siitä voi tulla minulle todella hyvä isojen luokkien hevonen.

Sunnuntaina mennään seuraavan kerran itsenäisesti puomeja ja ehkä miniesteitä, katsotaan sitten, miten se menee!

Tällä kertaa tuli todella lyhyt postaus, päätin vain purkaa vähän viimeaikaista kehitystä ja takapakkia, sekä tuon videon. Joulukalenteri edistyy muuten hyvää vauhtia, luvassa on vaikka ja mitä!

10 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että jatkat yrittämistä edelleen!!😊 Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ehdottomasti, ei mua ihan noin helpolla saada luovuttamaan, vaikka hetkellisesti itse saatan olla sitä mieltä... Kiitos! :D

   Poista
 2. Hyvä kun et lannistu! :) takapakkeja tulee aina, mutta ei kannata lannistua 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Täytyy yrittää pysyä positiivisena! :)

   Poista
 3. Hienoa, että jaksat yrittää huonosta hetkestä huolimatta, respect! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonoja hetkiä tulee kaikille, niistä täytyy vain päästä yli! :D

   Poista
 4. aina ei voi onnistua ;) Hyvä että jaksat tsempata :D

  VastaaPoista
 5. Sulla on alla hevonen joka hyppää joten miks et hyppää sil jotai tyylii 80

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaisesti koska se ei pysy minulla käsissä. Jos minun valmentajanikin on hankala pitää Wony käsissä (hän sentään kisaa kenttää omalla hevosellaan), minulle se on käytännössä mahdottomuus. On ihan turhaa rynniä läpi isoista radoista ilman kontrollia, kun nyt jos treenaamme yhteistyön kuntoon pienillä esteillä, hyppäämme joskus voitokkaasti 130cm luokkia.

   Poista