Muut sivut

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Kovaa ja korkeeltaNyt on kisat ohi, vähän sekaisella fiiliksellä mietin nyt jälkeenpäin. Monta asiaa olisin voinut tehdä toisin, jolloin lopputulos olisi ollut aivan toinen, mutta toisaalta ensimmäinen vaihe oli ihan hyvä, saatiin muutama oikeasti kiva hyppy. Nyt sitten jatketaan treenausta kovaa, tiistaina on jo heti estetreenit, seuraavat kisat on näillä näkymin joulukuussa. Siellä tavoitteena mennä mahdollisesti 40cm-50cm.
   Rata itsessään oli mielestäni melko kiva. Meidän luokassa ei ollut sarjaa, suhteutettuja linjoja oli vain yksi ja tiet olivat muutenkin tosi kaarevia, suoraa uraa oli tosi vähän. Kisat pidettiin maneesissa, mikä oli meidän kannalta hyvä juttu, verkka oli kentällä. Verkkakenttä ei ehkä ollut paras mahdollinen, pohja oli paikoittain tosi pehmeä, mikä vaikeutti hyppäämistä. Pihalla myös tuuli ihan mukavasti, eli Wony oli melko säpsynä.
   W oli ravissa verkassa melko hyvä, mutta säikky, kyttäili muita hevosia ja ihmisiä. Laukkaa en viitsinyt tehdä kuin sen pari pätkää, sillä pohja oli tosiaan melko huono ja Wonylla lähti keittämään ihan totaalisesti. Otin pari hyppyä ristikolle ravissa, kerran laukalla, hypyt ei olleet mitenkään ihmeellisiä, hyviä tai huonoja.
   Radalle lähtö ei tapahtunut ihan mutkitta. Kun saimme lähtömerkin, Wony päätti pistää pakkivaiheen päälle, hetki meni  siinä tapellessa. Kun sitten sain hevosen liikkeelle, tein ravivoltin, jonka jälkeen suuntasin ravilla kohti ensimmäistä estettä. Suunnitelma oli se, että lähden ravilla ja jos Wony nostaa laukan niin sitten laukataan, jos taas lähtee liikaa kuumumaan niin otan takaisin raville.
   Ykköselle tuli ihan ok hyppy. Ravi meinasi vähän kuolla ennen estettä linjalla, mutta sain puskettua yli ihan hyvin. Wony nosti laukan heti ekan esteen jälkeen (jotenkin aavistinkin sen), joten annoin jatkaa laukassa kohti kakkosta. Kakkoselle oli ensin melko tiukka kurvi, jonka jälkeen pitkä, suora lähestyminen, jonka aikana Wony ehti vähän kerätä kierroksia. Wonylla suorat linjat on hankalia, sillä laukka muuttuu lyhyiksi, "tasajalkahypyiksi", kun W havaitsee seuraavan esteen. Kaarre meni hyvin, suorakin ihan ok. Kakkoselle tuli ihan inasen liian lähelle, mutta helposti pääsi yli.

 Pahoittelen kuvien laatua, kuvankaappauksia videolta...

Kolmoselle oli taas tosi tiukka käännös, mikä kävi meille ihan hyvin, sillä näin laukka ei ehtinyt jännittymään ennen hyppyä. Kaarteessa laukka pääsi lyhenemään liikaa, joten kolmoselle tultiin myös vähän liian lähelle, kuten kuvasta huomaa.
   Kolmoselta neloselle oli suhteutettu, kuuden laukan linja. Väli meni sujuvasti ja neloselle päästiin hyvään paikkaan. Nelonen oli ns. "tehdaseste", eli erikoiseste, Wony ei onneksi kyttäillyt sitä, tai muitakaan värikkäitä puomeja yms. vaan hyppäsi kaiken ongelmitta.


 Vitoselle oli taas melko pitkä tie, mikä oli toisaalta hyvä, toistaalta huono. Väli oli sen verran pitkä, että siinä olisi saanut otettua kunnolla kiinni, (kyllähän mä yritin, uskokaa pois!), mutta sitten kun oli taas suora lähestyminen, laukka muuttui lyhyiksi loikiksi. Tästä pitäisi päästä eroon, sillä se tapahtuu aina kun pidättää ennen estettä, mutta jos ei pidätä, laukka kasvaa ihan järkyttäväksi, paikkaa ei saa ratsastettua ja juostaan vaan esteestä yli... Vitoselle tultiin kuitenkin pienellä laukalla ihan hyvään paikkaan.


Vitoselta kutoselle oli taas ihan megalomaanisen pitkä tie, jossa yritin turhaan ottaa kiinni. Me ei menty edes niin kauhean kovaa, halusin vain yhden pidätteen läpi, jotta minulla olisi valta päättää. Yritys jäi tosiaan turhaksi... Kutoselle oli taas suora lähestyminen, sille tultiin kuitenkin ihan hyvällä laukalla. Hyppy tuli ihan hyvästä paikasta, mutta sille tuli jostain syystä ihan tosi iso hyppy, kuvasta alta näkee. En itse varautunut tähän yhtään ja nyppäsin kädellä vähän liikaa, johon W protestoi päänheilautuksella. Nyt kun miettii jälkeenpäin, luultavasti tällä esteellä alkoi alamäki.


Seiskalle oli taas tiukka käännös ja pitkä suora. Tälle tultiin ehkä pienimmällä laukalla koko radan aikana, sen näkee hyvin videolta. Paikka tuli ihan vähän liian kauas, mutta hyppy oli vielä isompi, kuin kutosella! En päässyt itse yhtään mukaan ja nyppäsin kädellä, taas! Sain taas palkaksi päänheilautuksen ja tempon lisäyksen, sekä liudan pidätteitä, jotka eivät menneet läpi.


Kasille tuli taas tosi tiukka tie, johon ei päästy ihan mukaan ja hypättiin este ihan vinkkelistä. Meinasin jo tehdä tähän voltin, mutta mentiin silti yli, etäisyys oli hyvä, mutta suunta melko mielenkiintoinen, tämä näkyy myös videolla. Tämä oli perusradan viimeinen este.
  Uusinta alkoi taas suhteuteutetulla tehdasesteelle, tultiin ihan sujuvat kuusi askelta ja hyvään paikkaan. Yritin saada välissä pidätettä läpi, mutta ei mitään reaktiota. Tässä kohtaa rupesi jo oikeasti vähän hirvittämään, ei niinkään se vauhti, vaan se että minulla ei ollut mitään sanavaltaa selässä ja pidätteet meni kuuroille korville, mikä on ihme kun suussa on kuitenkin kumipelham! 
  Tehdasesteeltä olisi tullut taas suora lähestyminen vitoselle, mutta siinä välissä Wony kiihtyi vielä vähän, mulla naksahti päässä ja sitten olikin pakko kääntää jo voltille. Mp tästä näin jälkeenpäin on se, että ärsyttää. Ärsyttää, ärsyttää ja vielä kerran ärsyttää, ihan vietävästi. Jäin itse vetämään ohjasta, jolloin Wony lähti entistä kovempaa, enpä taas osannut ratsastaa siinä kohtaa, eikä ajatuskaan niin juossut. Jäljellä oli kolme estettä. Kolme! Meillä olisi ollut mahdollisuus sijoitukseen, mutta menin sitten kääntämään sen voltin. Eikä siinä vielä kaikki, teinpä toisenkin! Eli 4vp:n sijasta saimme hylyn, ihan vain omaa tyhmyyttäni. Ja ärytystä lisää vielä lisää se, että kun katsoin videolta, me ei edes menty kovaa! Olisin ihan hyvin voinut vain mennä mukana, tehdä yhden ihan helvetin kovan pidätteen ja jatkaa rataa vielä sen kolme estettä, oltaisiin pärjätty ihan hyvin. Muttakun ei. Sain sitten viimein ympyrällä raville ja jatkoin ravilla ne kolme viimeistä estettä, niistä ei paljon mitään voi sanoa.
   Radan eka vaihe oli ihan hyvä, siitä jäi ihan hyvä fiilis. Mutta tuo toinen vaihe. ÄRSYTTÄÄ! Ihan vain oma tyhmyys ja se, etten osannut ratsastaa. No, turha sitä jälkeenpäin on katua, takasin ei voi mennä. Nyt sitten treenataan ja tsempataan ihan älyttömästi ja ensi kisoissa paremmin!
   

9 kommenttia:

 1. Ensinnäkin pakko sanoa, että todella ihana ulkoasu! :) Harmi että teidän kisat menivät noin, vaikka toisaalta pitäähän niitä virheitäkin välillä tulla, että voi oppia :D

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Juurikin näin, seuraavalla kerralla tietää, mitä korjata! :D

   Poista
 2. Kiva postaus ja hyvinhän te menitte. :) Aina ei voi voittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tietenkään, ensi kerralla paremmin!

   Poista
 3. Tiedän sen tunteen, kun heppa tuntuu menevän liian kovaa ja sitten kun katsot videolta niin ei se ollutkaan niin :D Kokemusta kuitenkin tästäkin, joten leuka pystyyn vaan ja kohti uusia haasteita! :) Wony kuitenkin hyppää hyvin ja nämä ristikot taisi olla W:lle niin pikkutikkuja, ettei hevosta oikein kiinnostanut mitä vauhtia tässä nyt mennään :D Pillerikin aina kaahailee sitä pahemmin, mitä pienemmät esteet, koska se ei kunnioita niitä, joten voi olla helpompaa siellä 40-50cm luokassa sitten! :) Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Hyvinkin voi olla näin, saattaa mennä tammalla hermo pikkuesteillä 130cm luokkien jälkeen! :'D Kiitos!

   Poista
  2. No siinäpä varmaan se vika piileekin, haha! ;)

   Poista
 4. Hyvältähän tuo näytti! Tsemppiä seuraaviin kisoihin😊 Ihana nähdä kuinka W kuitenkin hyppää hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, Wonyn hyppy itsessään on kyllä tosi kiva! <3

   Poista