Muut sivut

tiistai 20. joulukuuta 2016

Luukku 20 - Linkkaa blogisi Top-5Linkkaa blogisi-postaus, jolla joulukalenteri aloitettiin, oli menestys. Kommentteja tuli enemmän, kuin uskalsin toivoakaan ja löysin paljon uusia blogeja lukulistalleni. Kaikkia en kuitenkaan voi tähän listata, sillä se veisi tuhottomasti aikaa ja postaus venyisi tolkuttomiin mittoihin. Mukana oli siis monia blogeja jotka olivat todella hyviä ja siistejä, mutta eivät sitten sisällöltään vastanneet ihan sellaista, jota itse tykkään lukea. Nyt siis listasin viisi suosikkiblogiani linkatuista blogeista, toivottavasti tekin löydätte uusia blogeja lukulistallenne! Sen vielä sanon, että nämä eivät ole missään järjestyksessä, olen vain heittänyt nämä tähän järjestykseen.


Askel Kohti Unelmia


"Blogi on perustettu vuonna 2013, -01 syntyneen junioriratsastajan, ikuisen ponitytön toimesta, joka kolme vuotta sitten sai innostuksen kilpailumaailmasta, ja alkoi kilpailla esteillä ja kouluaidoissa. Samalla tiellä ollaan edelleen, vaikka tänä keväänä elämä sai uuden käännöksen oman ensimmäisen estehevosen astuessa kuvioihin.

Blogin tehtävänä on olla minulle päiväkirjana talleilusta, jonne kirjoitan arjesta hevosten parissa. Tähä päivään mennessä postauksissa on pyörinyt jos jonkinmoista ponia. Viimeisimpiä päätähtiä ovat entinen kisaponini Syppe, joka vilahtelee postauksissa vielä silloin tällöin ja nykyisenä päätähtenä toimii sukkajalkatamma Nana, jonka kanssa treenataan tavoitteellisesti kohti tulevaa.

8-vuotias Nana, arvokkaammalla nimellään Reina on siis minulle vielä aika uusi tuttavuus, jonka kanssa ollaan viime kausi tutusteltu ja kierrelty muutamia kisoja vain treenimielessä. Tavoitteena ensikaudella jo päästä kunnolla kisaamaan esteradoille 110cm tasolle ja miksi ei ylemmällekin puolelle. Oikein tammamaisen luonteen omaava, mutta silti niin kiltin pikkuhepan kanssa elämä ei ole koskaan tylsää, eikä mikään päivä samanlainen, sen Nana voi luvata!"


Annikan blogia olen seuraillut jo hetken aikaa epäsäännöllisen säännöllisesti, mutta joulukalenterin myötä olen innostunut lukemaan blogia ihan kunnolla! Annikan blogi on juuri sellainen jota tykkään seurailla, eli pääpaino on tavoitteellisessa kisaamisessa ja valmentautumisessa, unohtamatta tietenkään satunnaisia erikoispostaukia. Blogista löytyy myös kivoja kuvia!

+ Kiva, yksinkertainen ulkoasu
+ Selkeät esittelysivut
+Laadukkaita kuvia

- Hieman hidas postaustahti


Trust Is About Us

 

"Trust is about us- blogia kirjoittaa minä, 20-vuotias ratsastuskoulun oppilas Siiri. Käyn ratsastamassa 1-2 kertaa viikossa Rauhalahden ratsastuskoulussa Kuopiossa, vakiotuntini on aina perjantaisin (estepainoitteinen ryhmä), ja sen lisäksi saatan käydä irtotunneilla milloin mikäkin päivä. Blogissa on juttua ennen kaikkea ratsastuksesta, mutta tällä hetkellä blogissa pyörii joulukalenteri, jolloin erikoispostaukset valtaavat maailman- arkipostauksiin palataan taas kalenterin päätyttyä! Koitan pitää blogini monipuolisena, aktiivisena ja juurikin sellaisena hyvänmielen-blogina, jota on kiva lukea! :)
Blogini päätähtiä ovat puoliverinen ruuna Pirelli, "Pilleri", sekä ruotsalainen ratsuponi (hevoskokoinen kylläkin) Rasmus O'Patrick ,"Rasmus". Molemmat hevoset ovat ennemmin reippaita, kuin laiskoja, vaikka keskenään tosin hurjan erilaisia muutoin- silti kumpainenkin ihan mahdottoman opettavaisia ja omalla tavallaan hurmaavia! Molemmilla menopeleillä on omat esittelysivunsa blogissa, joten sieltä voit lukea näistä kauramoottoreista enemmän! :) Kisaan molemmilla hevosilla (ykköskisaratsu kuitenkin Pilleri) tallin kisoissa aina, kun mahdollista, mutta ulkopuolisissa kisoissa en käy. Treenataan ja kisataan Pillerin kanssa tasolla helppo B-A/80cm, Rasmuksen kanssa ollaan vielä vasta matkalla kohti 80cm ratoja ja kisataan tällä hetkellä 70cm/heC-B :)!"
Tervetuloa tutustumaan meidän jengiin! :)


Siirin blogiin tutustuin myös jo aikaisemmin syksyllä, toisen blogin kautta ja liityinkin lukijaksi varmaankin jo ensimmäisellä vierailukerralla! Yleensä en jaksa kiinnostua "ratsastuskoulublogeista", vaan luen blogeja, joissa on oma/melkein oma hevonen. Siirin blogi on kuitenkin täysi poikkeus tästä kaavasta, sillä Siiri todella osaa kertoa tunneista kattavasti, eikä hevosetkaan ole mitään ihan perus tuntipuksuja. ;) Tunneilta näkee yleensä myös videomateriaalia, mikä on mielestäni aina tosi kiva lisä! Olen myös täysin rakastunut blogin joulukalenteriin, se on yksi niitä harvoja, jonka luen päivittäin!

+ Ihana ulkoasu
+ Juuri sopiva postaustahti
+ Videomateriaalia tunneilta
+ Mielenkiintoiset postaukset


Just Be Brave

 

"Blogini kertoo enimmäkseen hevosestani Etermasta, joka on 7v KWPN estetamma Hollannista. Eterma eli Ettan on sataprosenttisesti estehevonen ja hyppääminen on paras asia Ettanin mielestä. Kisaamme tällä hetkellä Ettanin kannssa 2-tasolla 90cm luokkia mutta tavoitteet ovat paljon korkeamalla. Itse olen 14 vuotias ja olen pitänyt hevosaiheista blogia kohta 3 vuotta."

Jälleen yksi blogi, jonne olen löytänyt tieni jo aikaisemmin! Olen lukenut Avan blogia jo viime keväästä, jolloin löysin sinne Jalustin.netin kautta. Avan blogi on aivan ihana, postauksia tulee todella usein ja niitä kuvittavat aivan upeat kuvat! Kyseessähän on siis taas kilparatsastusblogi, on ollut todella mielenkiintoista seurata Ettanin ja Avan matkaa alusta asti kilparadoille. Ettan on myös aivan ihana hevonen, kyseessähän on hollantilainen puoliverinen, aivan kuten eräs toinenkin tuntemani hevonen! :D

+ Siisti, hyvin toteutettu ulkoasu
+ Aktiivinen postaustahti
+ Aivan upeita kuvia joka postauksessa!


Pennin Pyörittäjä"Pennin pyörittäjä kertoo connemaratamma Pennin arkielämästä pihatossa ja sen ulkopuolella. Penni on omalaatuinen persoona ratsastaessa jumitteluiden ja vähän ison mahansa kanssa. Pelkkää perusratsastelua ei siis tarvitse lukea, vaan projektiluontoisesti mennään ja tavoitellaan molemminpuoleista luottamusta.

Kirjoittajana puolestaan toimii reilu parikymppinen huumorintajuinen naisen alku, jolle Penni oli haaveiden täyttymys. Blogiin ei pahemmin kuulu kaksijalkaisen elämä, vaan pysyttelemme ruunivoikon (tällä hetkellä) mammutin poikasen kuvissa ja kuulumisissa.

Ystävyyttä, kuvia ja pieniä saavutuksia! Sitä on Pennin pyörittäjä!"

Heti pakko aloittaa sillä, että Pennin pyörittäjä ei todellakaan ole sellainen blogi, jota yleensä seuraan. Sitä on kuitenkin lähestulkoon mahdotonta olla rakastamatta, sillä blogin kirjoittajalla, Janitalla, on aivan uskomaton ote blogiinsa ja kirjoittamiseen! Kirjoitustyyli on täysin omanlaisensa, enkä ole törmännyt tällaiseen blogiin ennen, ihastuin blogiin heti. Blogi on aivan uniikki, alkaen nimestä ja ulkoasusta loppuen postauksiin ja blogin päätähteen, suosittelen tätä blogia ihan jokaiselle!

+ Upea ulkoasu
+ Aivan omanlaisensa blogi
+ Laadukkaita kuvia

- Hieman hidas postaustahti


Melkein Mestari


"Kirjoittajana toimin minä, 17-vuotias mikkeliläinen lukion toista vuotta käyvä heppatyttö, jolle hevoset on aina ollut se kaikista suurin intohimo. Ratsastuksen pääsin aloittamaan vasta yhdeksänvuotiaana, mutta jo viisivuotiaana aloin kinuamaan vanhemmilta omaa hevosta. Tuo kinuaminen tuotti tulosta ollessani 15, eli kymmenen vuotta siinä meni :D

Kymmenen vuoden suostuttelun tuloksena kesän 2015 alussa lastattiin koppiin ensimmäinen oma hevoseni, tuolloin 6-vuotias virontuontitamma Myffi. Neiti näytti ensimmäisestä päivästä alkaen olevansa hyvin persoonallinen ja itsepäinen tapaus, ja siksi ensimmäinen vuosi oli hyvin hankala. Meillä oli ongelmia niin maastoilun, lastauksen kuin ihan taluttamisenkin kanssa, ja välillä teki jo mieli luovuttaa. Nyt toisen yhteisen vuotemme pyörähdettyä käyntiin homma on alkanut sujua, ja olemme voittaneet kaikki ongelmat. Nyt valmentaudumme säännöllisesti niin koulu- kuin esteratsastuksessakin, ja aloittelemme kilpailu-uraamme pikku hiljaa, ja ensi kaudella sitten aktiivista ja täyspitkää kilpailukautta tavoitellen.

Blogissani kerron kaikista ylä- ja alamäistä, omista fiiliksistä ja niin valmennusten, kisojen kuin perus arjen kulusta rehellisesti ja kaunistelematta. Pyrin pitämään kirjoitukset persoonallisina ja omalaatuisina, ja tuen niitä parhaani mukaan kuvin ja videoin. Blogini on ollut pystyssä koko yhteisen matkamme ajan, eikä loppua näy :)"

Melkein mestari onkin minulle uusi tuttavuus, enkä ole löytänyt tietäni blogiin ennen linkkaa blogisi-postausta. Ihastuin kuitenkin blogiin heti ja liityin lukijapalkkiin joukon jatkoksi. Minua kiinnostaa jäädä seuraamaan Vilman ja Myffin matkaa kisakentille asti, uskon että he pääsevät vielä pitkälle! Blogi myös inspiroi minua uskomaan siihen, että vaikka alku on todella haastava, ei saa luovuttaa, sillä tulevaisuudessa voi tapahtua vaikka mitä!

+ Todella jouluinen ulkoasu
+ Sopiva postaustahti
+ Monipuolisia postauksia

- Ulkoasu on ehkä hieman liian punainen

Tässä oli omat suosikkini! Tosiaan hyviä blogeja oli vaikka kuinka monta, nämä sattuivat nyt kolahtamaan itselleni parhaiten, se, että blogisi ei ole tällä listalla ei tarkoita, etten pitäisi siitä. 

Löysittekö uusia blogeja lukulistalle?

5 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta esittelystä :)

  VastaaPoista
 2. Hurjat kiitokset positiivisesta palautteesta! :) Näitä on aina kiva kuulla ja tietää, ettei blogiansa tarvitse muutella sen enempää!

  Luen tältä listalta melkein näitä kaikkia samoja blogeja! Samoilla linjoilla siis mennään! :)

  VastaaPoista
 3. Voi apua, kiitoksia ihan hurjana <3! Myös Pilleri kiittää, hän kyllä arvasi hurmaavansa vaan ihan jokaisen, joka hänet koskaan näkeekään ;) Mukava kuulla, että kalenteri on ollut mieluisa, toivottavasti myös nämä viimeiset luukut kolahtaa ja kalenterista jää hyvät fiilikset! :)<3
  Kiitos vielä ihan mielettömästi ihanasta palautteesta ja kehuista <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon maininnasta ja positiivisesta palautteesta :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon kivasta palautteesta :)

  VastaaPoista