Muut sivut

Aada


Tämän ruudun takana häärää itsevarma, tulinen ja jopa hivenen hullu tuleva ysiluokkalainen Keski-Suomesta. Olen hyvinkin luotettava, lojaali ja avoin ystävilleni, en varo sanojani, enkä kadu niitä myöhemmin. Alkuun saatan olla ujo, ennakkoluuloinen, ja sulkeutunut, mutta kun minut oppii tuntemaan, ei kanssani tule tylsää (eikä hiljaista) hetkeä. Kaikista vahvin luonteenpiirteeni on päättäväisyys - Jos päätän jotakin, teen sen eteen töitä niin pitkään, että onnistun: luovuttaminen ei ole vaihtoehto. Muiden mielipiteistä en välitä, sillä tärkeintä on se, että minä, sekä läheisin tukiverkkoni luottaa minuun ja päätöksiini - muuta en tarvitse.

Teen töitä oman hollantilaisen tammani, Woniekin kanssa. Valmentaudumme esteillä ja koulussa, tavoitteena päästä toteuttamaan kummankin intohimoa - esteratsastusta. Teemme asiat hitaasti ja varmasti, mutta se on meidän kaikista suurin vahvuus, se jos mikä tulee viemään meidät pitkälle. Luottamus, ystävyys, tukipohja, ja kaksipuolinen rakkaus lajia kohtaan on kantanut läpi monien ongelmien ja näin tulee olemaan myös jatkossa.

Ratsastus ei suinkaan ole ainut harrastukseni: Sen lisäksi laulan, piirrän, juoksen, ja kirjoitan novelleja, puhumattakaan tästä blogista! Elämä osaa olla hektistä koulun ja suurien tavoitteiden kanssa, mutta jos se olisi helppoa, kaikki tekisi niin.

Blogissani näkyy ratsastuksen lisäksi intohimo valokuvaamiseen, omaan treenaamiseen, sekä juurikin novelleihin - jokaista jokaiselle ja kaikkea itselleni! Olet enemmän kuin tervetullut seuraamaan meidän elämää, sen ylä- ja alamäkineen. Aina ei onnistu, mutta sehän sen jännitykseen elämään tuokin. <3
18 kommenttia:

 1. Kai oot tietoinen, että heB tasolla vaaditaan jo taitoa ratsastaa hevonen jos ei nyt ihan peräänantoon, mutta ainakin sinne päin, turpa luotilinjalle. Sun blogissa en oo nähny yhtään videota taikka kuvaa, jossa muoto olis heC:tä parempi :D Esteiltäki on materiaalia vaan 40-50cm korkeudelta, mutta vähän tasapainottomalta näyttää meno siinäkin ja paikat ihan hukassa, niin vähän jäi mietityttämään toi sun 90 rata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tiedän, että heB:ssä pitää jo osata ratsastaa, ja voin kertoa, että nytkin olin koko talven/kevään ratsastustunneilla tasolla heB... Joten kyllä ne asiat minulta ihan onnistuu. Ja tuosta estejutusta, huomioithan, että kuvat jotka blogissa ovat, ovat vain jotain höntsäily-hyppyjä Adilla. En siis ottanut niitä mitenkään tosissaan, vaan ihan vain mielenvirkistykseksi hypeltiin. Toinen asia on valmennuksissa, tai tunneilla, joissa joutuu ihan töitäkin tekemään. Ja itseasiassa juurikin hyppäsin Lassilla 90cm, ja omistaja kehui istuntaani ja tasapainoani esteen päällä. Blogissa ei hirveästi edes ole kuvia esteilt, parissa postauksessa taitaa olla. Mutta yritän nyt alkaa enemmän valmennuksista laittamaan materiaalia.

   Poista
  2. Mä niin yhdyn tähän! 90cm rata? Ei ikinä noilla taidoilla. Ja sanot tervetuloa kohdassa, että tarkotus kisata 1 ja 2 tasoo, etkä pääse harkkakisoihin ees kun et uskalla hypätä sun omalla hevosella vaan sen takii, et se on oikeesti _hevonen_ jolla on hevosen askeleet esteillä, ei ponin! Niinku cmoon. Ja jep, oikeesti heb vaaditaan vähä ennemmän jo kun vaan pää pystyssä menoo. Ja hei kannattaa miettii onks alla sit iha oikeenlainen hevonen jos sä et pysty edes laukkaan sillä kuukauteen, saati hyppään tai valmentautumaan muuta kun koulupuolella. Tai okei, on se varmaan koulu puolella ok mut ei esteillä, ainakaan sulle. Tarvisit vähän enemmän sellasta opetusmestaria tohon hommaan, jos haluisit ikinä päästä edes sinne 1 tasolle.

   Poista
  3. Hei, kiitokset kommentista, vaikkei se niin kovin asiallinen ollutkaan. Päivän naurut tuli kyllä saatua, olisit nyt edes nimimerkin laittanut niin olisit saanut kunniat itsellesi, nostan hattua! :D

   Juttuhan nyt taitaapi olla siinä, että sinä et tiedä meidän tilanteesta _yhtään_mitään_. Epäilen jopa, ettei tietosi tästä lajista, tai ainakaan kuuman hevosen ratsastuksesta ole päätähuimaavat, uskon jopa niiden melkolailla täydelliseen puutteeseen. Juttuhan on niin, että me edetään hitaasti ja varmasti, perusteet ensin kuntoon. Sitä katsos arvostetaan tässä lajissa, sillä jos me nyt pompattaisiin yhtäkkiä 120cm luokkiin, ongelmat tulisivat vastaan melko pian. Wony on sellainen hevonen, että sen kun hallitsee sileällä, puomeilla ja pikkuesteillä, niin korkeudet nousee aivan heti. Se on myös oikea opetusmestari, sillä kun sitä oppii ratsastamaan, niin osaa ratsastaa kenellä tahansa: Se on ollut minulla vasta vuoden ja voin jo nyt sanoa, että se on opettanut minut _ratsastamaan_, puhumattakaan siitä mitä on vielä tulossa.

   Ihmettelen tuota, että missä sinä olet noita minun taitoja nähnyt? Oletko nähnyt minun hyppäävän, tiedätkö koko lajitaustani, tunnetko minua, oletko nähnyt minun ratsastavan? Olet selkeästi lukenut uusimman postaukseni, tällöin sinun olisi pitänyt huomata mm. Se, että Wony kulki tosi kivassa, rennossa muodossa, tämän lisäksi treenasimme kuvissakin näkyvää keskiravia. Tämän lisäksi meidän tämänhetkiseen treeniohjelmaan kuuluu vastalaukat ja laukanvaihdot, kaikki näistä menee jo HeA-VaB-tasolle - oho!

   Sen ei pitäisi kovin paljoa sinun persettäsi kutittaa, mihin asti me pääsemme ja mitä Wonylla teen: Me tehdään asiat niinkuin minä ja meidän ammattitaitoiset valmentajat (kuten Elmo Jankari) parhaaksi näkevät. Me edetään hitaasti, mutta vannon, että sen takia me tulemme pääsemään pidemmälle, kuin sinä ikinä, kuka ikinä oletkaan. :)

   Jos haluat vielä jatkaa tätä keskustelua (oikein mielelläni vastaan lisäkysymyksiin ja korjaan faktoja), voit tulla avautumaan mieltäsi painavista asioista sähköpostiini: aada.rouhiainen@gmail.com - olen käytettävissäsi milloin tahansa. <3

   Poista
  4. Ai kato, tuli anona kun en ollu kirjautunu. :)Tuon oli myös Aada tarkotus herättää ittees vähä ajattelemaan. Ei pelkästään naurattaa... Ihan yhtälailla Roy on ollu mulla vuoden ja hyppään sillä metriä vaikka se on myös kuumuva ja nopee hevonen.

   Poista
  5. Pakko nyt sanoa, että olen vähän pettynyt kun näin ilkeästi ilmaisit asiasi, varmasti ajattelemaan olisi saanut vähän nätimmälläkin äänensävyllä, ottaen huomioon että nyt ainoa mitä teit, oli se että sait mut suuttumaan ja pahalle mielelle.
   Jokatapauksessa, me ollaan Wonyn kanssa päästy aikastas paljon eteenpäin siitä, kun sinä viimeksi meidät näit, lähtien ihan yksinkertaisesti siitä, että meillä "naksahti" ja opin ratsastamaan enkä vain istumaan selässä. Tästä johtuen olemme viimeisen kuukauden aikana päässeet treenaamaan ihan uudella tavalla, niin esteillä kuin sileälläkin, olemme mm. rikkoneet meidän este-ennätyksen tämän kuluneen kuukauden aikana. Tulossa meille on nyt niin koulu-, kuin estekisoja, liittyen tuohon huoleesi meidän kisaamisesta. Ota jooko huomioon myös se, että parin viime valkan jälkeen niin Inka, kuin Marikin on sanonut, että homma näyttää ihan erille kuin ennen ja nyt meillä on oikeasti mahdollisuus päästä pitkälle, voit varmistaa tämän faktatiedoksi vaikka ihan itse. ;) Ja nyt on vielä pakko sanoa, tuo kun vertasit Wonya Royhyn/Royhin(?), niin kyllähän ne hevosina ja taitotasoltaan on aika erilaisia, samoin kuin myös me kaksi ollaan ratsastajina. :)

   Poista
 2. Pitäisiköhän tuolla missä kuvailet ratsastustasi lukea että polvi irti, pohje kiinni? Polvi nimenomaan kuuluu niin este-, kuin kouluistunnassakin pitää "irti"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, tuolla on tullut virhe! Eli pitäisi olla juurikin että polvi irti. Korjataan tuo tuolta!

   Poista
 3. Tää on hyvä blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin vihdoinkin tän sun blogin ku oot aina puhunu siit mulle😂😂☺

   Poista
  2. Okei, kuka ikinä oletkaan... :D :D

   Poista
  3. Oon sun kamu täältä Jämsästä aika läheltäkin sun taloon ☺

   Poista
 4. Moi ihan jees esittely

  VastaaPoista
 5. Onko sulla treeni blogia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan vielä, tietty voin pistää harkintaan... :)

   Poista
  2. Uih, treeni- tai lifestyleblogi Aadalta = rakkautta !! ♥♥

   Poista