Muut sivut

WonyNimi: Woniek
Lempinimi: Wony, Woniekki, Neiti Hollantilainen, Vompatti, Otus... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. <3
Säkäkorkeus: 166cm
Rotu: KWPN (Hollantilainen puoliverinen)
Sukupuoli: Tamma
Väri: Punaruunikko
Syntymäaika: 2.5.2003 (14v)
Kasvattaja: J. Wisse Reijnierse
Omistaja: Aada Rouhiainen
Koulutustaso: Re 130cm, VaB

Wony on oma hevoseni, jolla valmentaudun ja kisaan tavoitteellisesti pääasiassa esteillä. Wony tuli minulle 2.6.2016.


Wony rakastaa huomiota, ja sitä, että sen kanssa vietetään aikaa. Wony on kuitenkin enemmänkin yhden ihmisen hevonen, eikä kestä varsinkaan useampaa eri ratsastajaa selässänsä. Tästä johtuen joudumme olemaan hyvin tarkkoja siitä, kuinka moni ihminen Wonylla ratsastaa, sillä jos ratsastajia on yhtään enempää kuin pakollista, muuttuu Wony ratsastettavuudeltaan aivan toiseksi!


Ratsastaessa selkään ei voi mennä ihan kuka vain. Wony on todella herkkä ratsastaa, eikä ole aloittelijoiden hevonen. Se kuumuu melko helposti ja rakastaa hyppäämistä. Oikean ratsastajan kanssa tamma taipuu automaattisesti muotoon ja täräyttää sellaiset lisätyt ravit ja laukanvaihdot, että ne voisivat olla suoraan oppikirjasta.
  Wony rakastaa laukkaamista, se onkin sen suosikkiaskellaji. Laukannostot, sekä -vaihdot ovat parasta heti hyppäämisen jälkeen. Mitä enemmän tämä tamma tekee töitä, sitä onnellisempi se on.

Wony on käytökseltään 10+. Se matkustaa nätisti, ei pöllöile uusissa paikoissa, eikä omaa pahoja tallitapoja. Vompatti on hoitaessa rauhallinen, ja seisoo nätisti paikallaan. Olen pariin kertaan kuullut ihmisten sanovan, että on hassua miten hevonen voi muuttua niin paljon, kun sen selkään kiipeää, sillä silloin Wony antaa sen kiltin osan aivoista levätä, ja vallan ottaa kilpahevosen ajattelu.Meidän tie ei ole ollut helppo ja helppo se ei koskaan tule olemaan, mutta meitä yhdistää molempia palava rakkaus tätä lajia ja hyppäämistä kohtaan - sen ansiosta olemme valmiit yrittämään silloinkin, kun tilanne vaikuttaa toivottomalta, eikä periksi antaminen ole vaihtoehto.

Wony sukupostissa: Woniek Wony Hippoksessa: Woniek

6 kommenttia:

 1. Hei ihanaa, löysin Vonyn :D Ratsastin sitä elokuu 2015-huhtikuun loppu 2016 ja sekä nuo lempinimet että tuo teksti on kuin mun suusta :D
  Aloittelin tosiaan sen kanssa sen oltua reilu vuoden hyppäämättä ja käymättä maastossa niitä, jouduttiin hyppääminen aloittamaan ihan puomista kun meinasi vähän lähteä lapasesta jo niiden kanssa, mutta päästiin todella hyvin etenemään. Itse menin pelhamilla kaksin ohjin, kun varsinkin loppuvaiheessa alkoi pystyä menemään niin että ei tarvinnut kankiohjaa kuin pitää ja nivelellä ratsastaa. Lopulta pystyi tekemään jopa tehtäviä esteillä :) Samoin maastossa ensimmäiset laukat oli aika jarru päällä, kun olis varmaan lähteny aika lailla. Jos yhtään kiinnostaa, niin voin kertoa millaista meillä oli. Onkin pitänyt etsiä teidät ja kysellä miten menee, menin kuitenkin varsinkin 2016 alkuvuoden 75% Vonyn liikutuskerroista, eli tämä hevonen oli jonkin aikaa tiiviisti omassa elämässäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva että löysit Wonyn jälleen!
   Kuullostaa tutulta tuo rynniminen. Löysin tässä syksyllä Wonyn ensimmäisen suomen omistajan ja nyt olemme tehneet hänen kanssa tiiviisti yhteistyötä, Wony oli juurikin koko tammikuun uudelleenratsutuksessa hänellä. Tuo pelham ei ollut Wonylle paras mahdollinen kuolain: se on niin herkkä, että kun suuhun oli laitettu noin paljon rautaa, koko hevosesta oli tullut aivan selätön ja jännittynyt, tällaisena se minulle sitten tuli ja oli koko syksyn nyt tähän asti. Sille paras olisi ollut ihan tavallinen kolmipala, jolla mennään nyt, sillä sillä Wony pysyy rentona ja avuilla, sekä ratsastettavuus säilyy.

   Voit vaikkapa laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen aada.rouhiainen@gmail.com, niin voidaan jutella lisää, saan lisää tietoa Wonyn historiasta ja ajasta viimeisien vuosien ajalta ennen minulle tuloa: tämä aika kun on suurelta osalta pimennossa minulta ja Wonyn ensimmäiseltä omistajalta. :)

   Poista
 2. Oikeesti mitä?! Aijot valmentautua ja kisata aktiivisesti. Etkä pääse 40cm pystyä ilman että hevonen pysyy käsissä. Haloo, niiku takas tähä maailmaan. Ja en löytäny yhtiäkään kisatuloksia tuolla nimellä mistään vaB luokasta eli noinkohan on sitä tasoo. Ja en löytäny kyllä yhtäkään esterata tulosta 130cm. Vaikka sen on sanottu osaavan, nii epäilempä. Jos ei kisatuloksia ole niin en menis luottaan, varsinkaan kun ei itse pysty niitä asioita vaatimaan hevoselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletan, että olet sama anonyymi joka kommentoi omalle sivulleni, lueppa ensin se vastaus niin voin mennä suoraan asiaan täällä:

   Missä olen sanonut, etten pääse 40cm pystyä niin, että Wony pysyisi käsissä, kyselen mielenkiinnolla. Toistan saman, minkä edellisessä vastauksessa: Me edetään hitaasti, rakennetaan vahva pohja. Se on meidän vahvuus ja se on se asia, joka vie meidät vielä pitkälle.

   Enköhän itse tiedä, mitä tasoa hevoseni on: VaB-tasolle kuuluu kootut askellajit, laukanvaihdot, avot ja sulut, sekä peruutuksesta laukkaan siirtyminen (voit tarkistaa itse halutessasi), olen itse nähnyt kun Wonylla on näitä tehty ja olen myös ratsastanut jokaisen näistä asioista Wonylla, mm. laukanvaihdot, sekä avot ja sulut kuuluvat meidän jokapäiväiseen treeniin. Nuo korkeat luokat on kisattu Hollannissa, mutta Suomessakin on kotona vedetty entisessä kodissa 140cm treenejä, olen myös nähnyt valmentajamme hyppäävän reilusti yli metriä hevosellani. Olen sattumalta myös itse todistanut ja kuvannut, kuinka hevoseni ylittää irtohypytyksessä 150cm okserin kevyesti, mielelläni laittaisin tämänkin kuvan sinulle sähköpostissa! :)

   Mietin vain sitä, että millä perusteilla epäilet Wonyn taitoja, etpä ole tainnut hevosta ikinä nähdä. Toinen asia mikä ihmetyttää: Tällä sinun logiikalla hevonen, jolla ei kisata, mutta joka hyppää treeneissä vaikkapa 120cm, on täysin... Tasoton? Näinhän sen täytyy olla, eihän hevosen taitoihin voi luottaa ilman kisatuloksia? Näinhän se menee, vai? Mietipä uudelleen.

   Jatkakaamme keskustelua sähköpostin välityksellä, jos meidän treeni niin sinun pyllyäsi kutittelee, odotan innolla mahdollista yhteydenottoasi!

   Kiitän ja kumarran. <3

   Poista
 3. Mä oon jotenkin aina ajatellut että Wony on ruuna, mutta onkin näköjään tamma! 😂✌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tamma se on! Osoittaa sen välillä liiankin selkeästi! :´D

   Poista